Skip to content
Sydänmuruja
Menu
  • arki
  • juhlat
  • syvällisiä
  • kirjoittaminen
  • pihaunelmia
  • sisustuskärpänen
  • matkailu
  • koiranelämää
  • kirjavinkkejä
  • reuma
  • yrittäjyys
  • hyvinvointi
Menu

Oma Maltapentu?

Posted on 6.11.20202.5.2024 by erja

Olen saanut useita viestejä, joissa tiedustellaan, mitä kautta voisi löytää Maltankoiran itselleen.

Minä aloitin etsimisen aikanaan laittamalla meiliä suoraan kasvattajille. Esittelin meilissä lyhyesti meidän perheen sekä ympäristön, johon pentu tulisi asumaan. Mainitsin myös sen, että haemme kotikoiraa, jota emme käytä näyttelyissä, mutta jonka kanssa harrastetaan kyllä mieluusti tokoa tai agilitya.

Kasvattajat vastasivat posteihin nopeasti ja kertoivat myös, milloin pentueita oli suunnitteilla tai jos aikoivat pitää pennutuksessa pidempää taukoa.

Myös Kennelliiton tai rotuyhdistyksen  pentuneuvojaan voi ottaa yhteyttä. Hän tietää usein pentueiden tilanteen.

Kumpikin meidän pojista on samalta kasvattajalta. Molemmilla kerroilla löysin tiedon pentueesta hankikoira.fi-sivuston kautta. Sivustolla on esittelyssä Kennelliiton pentulistalle ilmoitetut koirat.

Maltankoiran hinta pyörii kahden tuhannen molemmin puolin, mutta tuo 2 000 euroa on sellainen aika hyvä arvio keskihinnasta. (Päivitetty keskihinta vuonna 2021 lienee lähempänä 2500 euroa).

Maltanarttu synnyttää kerralla noin 2-4 pentua ja kysyntä on (etenkin tällä hetkellä) kova, joten omaa mussukkaa voi joutua odottamaan pidemmänkin aikaa.

Huomio! Vaikka koirakuume olisi kuinka ankara ja syli vaatisi pehmoisen tassukan siliteltäväksi, ei saa silti sortua ostamaan koiravauvaansa pentutehtailjoilta.

Nämä emot pidetään huonoissa olosuhteissa ja niitä pennutetaan liian usein. Pennutkin ovat useimmiten heikkokuntoisia ja saattavat sairastua pian kotiintulonsa jälkeen.

Varmista siis, että kasvattaja, jolta pentusi olet ostamassa, on vastuullinen.

Me käytiin katsomassa pentuja ennen ostamista. Samalla nähtiin, kuinka koirat saivat kasvaa ympäristössä, jossa niitä sosiaalistettiin ja helliteltiinkin. Jatkoimme ahkeraa sosiaalistamista kotona, joten nykyään meillä on kaksi iloista, ystävällistä koiraa.

Ennen luovutusta pennut oli käytetty terveystarkastuksessa, madotettu ja sirutettu.

Pennut luovutettiin kahdeksan viikon iässä (edellyttäen, että olivat luovutuspainossaan), joten seuraava madotus oli kotona kymmenenviikkoisena. Ekat rokotukset ovat 12- ja 16-viikon ikäisenä.

Mukaan kasvattajalta saimme pennun hoito-ohjeet, kasan ruokaa, puruluita, leluja, harjan, hihnan jne.

Muistakaa myös tehdä koirasta aina kauppakirja ja huolehtia vakuutusasiat kuntoon. Kasvattaja neuvoo niissäkin. Saat mukaasi myös koiran rekisterilapun, jossa on kaikki tiedot koirasta ja sen vanhemmista.

Näillä ohjeilla pääset alkuun pienen Maltan hankinnassa.

Ja vielä muistutukseksi. Meidän koirien Instatili löytyy nimellä luckythemaltese8. Vastailen mielelläni myös kysymyksiin 😊.

Halaten, Emppu

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

Jaa tämä:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • More
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Tumblr (Opens in new window)

Related

2 thoughts on “Oma Maltapentu?”

  1. Nimetön sanoo:
    8.11.2020 19:31

    Moi, minkä pituisia ja miten reippaita lenkkejä Maltalaisella voi tehdä?

    Kirjaudu sisään vastataksesi
  2. Emppu76 sanoo:
    8.11.2020 22:48

    Moikka!
    Lenkkien pituudet taitaa olla aika koirakohtaisia. Oon kuullut Maltoista, jotka eivät kulkisi "postilaatikkoa pidemmälle" ja myös tapauksista, jotka jaksavat vaeltaa useampia kilometrejä.
    Meidän isompi koira käy kaksi kertaa parin kilsan lenkin päivässä, kolmas ulkoilu on juoksua kaverin kanssa takapihalla.
    Yhtenä päivänä menin kolmen ja puolen kilsan matkan tuon isomman kanssa. Muuten poju jaksoi hyvin, mutta oli poikkeuksellisen sippi pari tuntia ulkoilun jälkeen. Siitä päättelin, että Luckyn raja taitaa mennä siinä kolmen kilsan kohdalla.
    Maltankoira on vauhdikas menijä ja kyllä meidänkin hauvelit köpöttää aika vauhtia innostuessaan. Kovinkaan pitkiä juoksuspurtteja eivät kuitenkaan tee.
    Jossain luki, että Maltankoira tyytyy hyvin myös ns. puistoulkoiluun, eikä vaadi (saati jaksakaan) hirmu pitkiä lenkkejä, joten jos ihan vaellusseuraa tai juoksulenkkikaveria hakee, saattaa toinen rotu olla parempi vaihtoehto.
    Kiitos kommentista ja ihanaa alkavaa viikkoa sulle!
    Emppu

    Kirjaudu sisään vastataksesi

Vastaa Peruuta vastaus

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

Kirjoittamani lastenkirjat:

  • KIRJOJANI MYYVÄT mm.
  • Booky
  • Adlibris
  • Suomalainen kirjakauppa
  • Kansallinen kirjakauppa
  • Akateeminen webshop
  • Prisma

Kirjastojen lainaustilanne ja omat varaukset tästä linkistä.

Kumpaakin kirjaa voi tilata myös suoraan minulta. Hinta on tuolloin 25 euroa. Tilaukset voi lähettää: kaneliomena76@gmail.com

Minä

Lämpimästi tervetuloa sivulleni 💖

Olen Erja Pyhältö-Seppälä, 48 vuotta. Pitkäaikainen kaupan alan yrittäjä, josta firman myynnin jälkeen tuli intohimoinen kirjoittaja.

Ensimmäinen lastenkirjani ”Homma hanskassa” on viimein saanut  kannet ympärilleen! Projektia on voinut seurata myös täällä blogin puolella.

Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi kaksi lasta (11 ja 16) sekä maltankoirakaksikko Lucky ja Happy.

Kirjoittelen tällä sivustolla itselleni tärkeistä asioista. Tykkään tässä ruuhkavuosien keskellä paitsi pohtia elämän suuria kysymyksiä, myös näperrellä kaikenlaista sekä suunnitella uusia juttuja puutarhaan.

Liikunta, lukeminen ja etenkin kaikenlainen kirjoittaminen ovat tärkeitä henkireikiä.

Eri kulttuurit sekä maat kiinnostavat, joten haaveena olisikin tulevaisuudessa pystyä matkustelemaan  enemmän.

Otan mielelläni vastaan postia, jota voi lähetellä osoitteeseen kaneliomena76@gmail.com

Halauksin, Erja

Vanhemmat kirjoitukset

Hae kirjoitusta

Avainsanat

Anne Muhonen arki blogi dokumentti elämä Erja Pyhältö-Seppälä Homma hanskassa hyvinvointi Joku Muu joulu joulukoristelu koira koiranpentu korona kuntta lapset lastenjuhlat Lastenkirja Lastenkirjauutuus lastensynttärit Lucky maltankoira mielen hyvinvointi migreeni Minä Netflix Novelli Omakustanne Omakustannekirja perhe perheblogi pihaunelmia puutarha reuma Saiturin joulu sisustus syksyn 2023 uutuuskirjat synttärit työelämä yksinäisyys yrittäjyys yrittäjä yrittäminen Äitienpäivä äitiys
© 2025 Sydänmuruja | Powered by Superbs Personal Blog theme