Olen saanut useita viestejä, joissa tiedustellaan, mitä kautta voisi löytää Maltankoiran itselleen.
Minä aloitin etsimisen aikanaan laittamalla meiliä suoraan kasvattajille. Esittelin meilissä lyhyesti meidän perheen sekä ympäristön, johon pentu tulisi asumaan. Mainitsin myös sen, että haemme kotikoiraa, jota emme käytä näyttelyissä, mutta jonka kanssa harrastetaan kyllä mieluusti tokoa tai agilitya.
Kasvattajat vastasivat posteihin nopeasti ja kertoivat myös, milloin pentueita oli suunnitteilla tai jos aikoivat pitää pennutuksessa pidempää taukoa.
Myös Kennelliiton tai rotuyhdistyksen pentuneuvojaan voi ottaa yhteyttä. Hän tietää usein pentueiden tilanteen.
Kumpikin meidän pojista on samalta kasvattajalta. Molemmilla kerroilla löysin tiedon pentueesta hankikoira.fi-sivuston kautta. Sivustolla on esittelyssä Kennelliiton pentulistalle ilmoitetut koirat.
Maltankoiran hinta pyörii kahden tuhannen molemmin puolin, mutta tuo 2 000 euroa on sellainen aika hyvä arvio keskihinnasta. (Päivitetty keskihinta vuonna 2021 lienee lähempänä 2500 euroa).
Maltanarttu synnyttää kerralla noin 2-4 pentua ja kysyntä on (etenkin tällä hetkellä) kova, joten omaa mussukkaa voi joutua odottamaan pidemmänkin aikaa.
Huomio! Vaikka koirakuume olisi kuinka ankara ja syli vaatisi pehmoisen tassukan siliteltäväksi, ei saa silti sortua ostamaan koiravauvaansa pentutehtailjoilta.
Nämä emot pidetään huonoissa olosuhteissa ja niitä pennutetaan liian usein. Pennutkin ovat useimmiten heikkokuntoisia ja saattavat sairastua pian kotiintulonsa jälkeen.
Varmista siis, että kasvattaja, jolta pentusi olet ostamassa, on vastuullinen.
Me käytiin katsomassa pentuja ennen ostamista. Samalla nähtiin, kuinka koirat saivat kasvaa ympäristössä, jossa niitä sosiaalistettiin ja helliteltiinkin. Jatkoimme ahkeraa sosiaalistamista kotona, joten nykyään meillä on kaksi iloista, ystävällistä koiraa.
Ennen luovutusta pennut oli käytetty terveystarkastuksessa, madotettu ja sirutettu.
Pennut luovutettiin kahdeksan viikon iässä (edellyttäen, että olivat luovutuspainossaan), joten seuraava madotus oli kotona kymmenenviikkoisena. Ekat rokotukset ovat 12- ja 16-viikon ikäisenä.
Mukaan kasvattajalta saimme pennun hoito-ohjeet, kasan ruokaa, puruluita, leluja, harjan, hihnan jne.
Muistakaa myös tehdä koirasta aina kauppakirja ja huolehtia vakuutusasiat kuntoon. Kasvattaja neuvoo niissäkin. Saat mukaasi myös koiran rekisterilapun, jossa on kaikki tiedot koirasta ja sen vanhemmista.
Näillä ohjeilla pääset alkuun pienen Maltan hankinnassa.
Ja vielä muistutukseksi. Meidän koirien Instatili löytyy nimellä luckythemaltese8. Vastailen mielelläni myös kysymyksiin 😊.
Halaten, Emppu
FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76
Moi, minkä pituisia ja miten reippaita lenkkejä Maltalaisella voi tehdä?
Moikka!
Lenkkien pituudet taitaa olla aika koirakohtaisia. Oon kuullut Maltoista, jotka eivät kulkisi "postilaatikkoa pidemmälle" ja myös tapauksista, jotka jaksavat vaeltaa useampia kilometrejä.
Meidän isompi koira käy kaksi kertaa parin kilsan lenkin päivässä, kolmas ulkoilu on juoksua kaverin kanssa takapihalla.
Yhtenä päivänä menin kolmen ja puolen kilsan matkan tuon isomman kanssa. Muuten poju jaksoi hyvin, mutta oli poikkeuksellisen sippi pari tuntia ulkoilun jälkeen. Siitä päättelin, että Luckyn raja taitaa mennä siinä kolmen kilsan kohdalla.
Maltankoira on vauhdikas menijä ja kyllä meidänkin hauvelit köpöttää aika vauhtia innostuessaan. Kovinkaan pitkiä juoksuspurtteja eivät kuitenkaan tee.
Jossain luki, että Maltankoira tyytyy hyvin myös ns. puistoulkoiluun, eikä vaadi (saati jaksakaan) hirmu pitkiä lenkkejä, joten jos ihan vaellusseuraa tai juoksulenkkikaveria hakee, saattaa toinen rotu olla parempi vaihtoehto.
Kiitos kommentista ja ihanaa alkavaa viikkoa sulle!
Emppu