elämä

This is me – ystäväkirja blogityyliin

Nimi: Blogimaailmassa Emppu. Siviilissä Erja.

Synttärit: Joulukuun kahdeksas

Horoskooppi: Tulisieluinen jousimies

Ikä: 44

Ammatti: Kaupan alan yrittäjä

Perhe: Mies, lapset 8 ja 13 sekä kaksi maltankoiraa Lucky & Happy

Harrastukset: Rakastan kaikkea luovaa. Sisustussuunnittelua, puutarhaunelmia, piirtämistä, kirjoittamista sekä askartelua. Lukeminen on puoli elämää (on aina ollut). Liikunta on myös tärkeä henkireikä kaiken keskellä. Arkea jaksaa paremmin, kun on hyvissä voimissa ja muutenkin kunnossa. (Ja olenhan mä myös ihan siivous- ja järjestelymaanikko, joten kai senkin voi laskea melkein harrastuksiin).

Lempiaforismi: Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.

Lempiväri: Vihreä. (Ja harmaa ja ruskea ja valkoinen ja keltainen ja…)

Lempiruoka: Lihapullat muusilla. Ja suolakurkkuja ehdottomasti kaveriksi.

Inhokkimuona: Homejuusto (jota meillä syö kaikki muut paitsi minä). Mun mielestä se haisee niin varpaanväliltä, etten halua koko köntsää edes metriä lähemmäs itseäni.

Mistä pidän itsessäni: Siitä, että mulla on hyvä sydän ja osaan ajatella asioita myös toisten näkökulmasta.

Mistä en pidä itsessäni: En osaa vieläkään pitää tarpeeksi hyvin puoliani. Saati arvostaa itseäni. Toisinaan myös mietin asioita ihan liikaa. Elämä kulkee eteenpäin ilman sen suurempaa juttujen vatvomistakin.

Pelkään: Hämähäkkejä ja lentämistä. (Muistan, kun näin joskus kymmenvuotiaana Araknofobia-leffan. Kyttäsin sen jälkeen pitkän aikaa huoneeni joka nurkan ennen nukkumaanmenoa. Hämppisten varalta nääs).

Lempikotityö: Imurointi

Kotityö, josta ei olisi niin väliksi: Tiskaus

Lempileffa: Tää on vaikea, koskapa olen elokuvien suurkuluttaja ja mieleisiä olisi monia. Hmmm… Ehkä valitsen silti ”Wolf of Wallstreet”in. Siinä yhdistyvät Leonardo Di Caprio ja kiinnostava pörsssimaailma. Sekä tietenkin kaikki muukin sekoilu.

Pakko laittaa vielä toiseksi ”Julie ja Julia”, jossa on toisessa pääosassa ihana Meryl Streep. Tässä leffassa sulautuvat kivalla tavalla mennyt aika, nykyaika sekä ruokabloggaaminen. Lisäksi se sijoittuu kahteen mun lempimaahani – Ranskaan ja Yhdysvaltoihin.

Lempikirja: Sophie Kinsellan ”Varsinainen talousihme” (Kirjan päähenkilö on ruoanlaittotaidoiltaan samaa tasoa mun kanssa. Tunnen siis henkisen yhteyden).

Lempibiisi: Tällä hetkellä päässä soi taukoamatta kaksi laulua. Ed Sheeranin ”Bad habits” sekä Bad Boys Bluen ”Come back and stay”. (Tässä BBBn biisissä on muuten huippuhieno alkusoitto. Tsekatkaa vaikka Youtubesta sen virallinen video).

Mitä blogia luen eniten: Project mamaa. Teksti on niin nasevaa ja ihanan itseironista. Sarkasmi puree myös muhun aina. Elämää ei saa ottaa liian vakavasti.

Parasta just nyt: Kun arki alkaa pitkästä aikaa ja pääsee pois etähommista. Uskaltaa ehkä palata jo asiakaspalveluunkin.

Elämässä tärkeää: Tartu hetkiin. Nauti läheisten seurasta. Kenellekään ei ole luvattu muuta, kuin tämä hetki. Huominen on mysteeri kaikille.

Jos maailma loppuisi huomenna, mitä tekisin tämän päivän: Viettäisin kaiken ajan kylki kyljessä rakkaitteni kanssa. Maattaisiin perheen kanssa koko yö nurmikolla, katseltaisiin tähtiä ja puhuttaisiin sydän tyhjäksi rakkaudesta. (Söisin tosin siinä samalla myös kaiken makean ja suklaakuorrutteisen, mitä maailmasta löytyisi).

Blogitekstini, josta pidän eniten: Niitä on kolme, mutta kun yksi pitää valita, niin ”Maalaisjärki takaisin”.

Sykähdyttävää elokuuta❣

Emppu

IG @kaneliomena76

You may also like...

Vastaa