elämä koira puutarha

Juhlia ja pihahommia

Tällä hetkellä istun sohvalla ja katson toisella silmällä Johnny Englishiä. Leppeää iltatunnelmaa syövät hieman killerihajut, joilla meidän pikkukoira myrkyttää ilmaa noin viiden minuutin välein. (Jos joku ei ole koskaan sattunut paikalle oikeaan aikaan, kerrottakoon, että koiran pieru haisee ihan kuolemalta!)

Happy on kärsinyt oudoista vatsavaivoista viikon päivät. Hän tykkää maistella takapihalla kaikenlaista aina jäniksenpapanoista pudonneisiin pihlajanmarjoihin (jep, namia). Suurimman osan hän pudottaa takaisin maahan, mutta osa päätyy joskus tullin läpi eteenpäin, jonka seurauksena koira on kuralla päivän pari.

Nyt mahaan on päätynyt jotain kovempaa settiä, joka on laittanut hauvakamun oksentamaan monta päivää. Käynti eläinlääkärillä ei paljastanut mitään. Ultra oli puhdas, samoin veriarvot hyvät. Koira ei arista koskettaessa vatsaansa. Niinpä Happy sai nesteytyskuplan ihon alle sekä kotiin vielä vatsansuoja- ja pahoinvointilääkkeet. Tänään on vähän energisempi koira ollut taas liikenteessä. Ja häntäkin jaksaa jo heilua.

Juhlia

Tänään saapui myös kaksi synttäriaiheista pakettia. Toinen Punanaamiosta, josta tuli tytön kaverisynttäreille photo booth-juttuja ja toinen mun vakkarikoristekaupasta eli Synttärikuninkaasta.

Laitan enemmän kuvia koristeista, kun juhlat ovat ohi, mutta voi kuinka ihania värejä laatikosta löytyikään! Kuopus toivoi, että synttärit olisivat ilman teemaa ja koristeet sen mukaisia. Hankin siis kaikenlaista keväistä ja kesäistä juttua ja odotan innolla, mitä saan niistä aikaiseksi.

Kaverisynttärit pidetään tällä kertaa Irti maasta-kiipeilykeskuksessa. Juhliin tulee hieman vajaa parikymmentä lasta, jotka ensin kiipeilevät tunnin ja sen jälkeen siirrytään juhlahuoneeseeen herkuttelemaan.

Purtavat voi tilata valmiiksi paikan päälle, mutta myös omia tarjottavia saa ottaa mukaan. Juhlatiloja on Tampereella viidakko- ja discoteemoilla, joista tyttö valitsi discohuoneen. Jos ette ole käyneet testamassa koskaan tätä Irti maasta-juttua, niin suosittelen lämpimästi. Me käytiin ennen koronaa siellä muutenkin, kuin synttäreillä ja joka kerta oli yhtä hauskaa.

Kukkia ja pihapuuhia

Koko ajan lämpenevät ilmat ovat houkutelleet pihapuuhiin. Roboleikkuri pääsi takaisin hommiin viikko sitten ja kesäkukkaostoksilla käväistiin toissapäivänä. Järjestettiin samalla uudelleen meidän takapihan patioaluetta. Saatiin ruukkuvihreitä siirtelemällä siitä toimivampi sekä suojaisampi.

Tilasin huvimajan ja nuotiopaikan väliin pari itsekastelevaa kukka-allasta sekä puutarhaportin. Portin ajattelin verhota jollakin köynnöksellä. Kelloköynnöstä olisi kiva kokeilla, mutta pelkään, että paikka on sille liian tuulinen. Toinen vaihtoehto voisi olla köynnöshortensia. Hortensia kun muutenkin kuuluu lemppareihini.

Tämän kesän juttu tuntuu mulla olevan köynnöstely, sillä hankin köynnöskukan myös vanhan harmaan puun juurelle. Yhdistelmä näyttää varmasti kauniilta, kun punertavat kukat alkavat kiivetä runkoa ylöspäin.

Olen etsinyt istuimia grillipaikalle. Miettinyt penkkiä, jonka alle halot saisi samalla kauniisti näkyviin.

No.

Toissapäivänä mua odotti notskin äärellä yllätys. Mies oli löytänyt varastoa siivotessaan jostain projektista yli jääneitä kaapinjalkoja, ja kiinnittänyt ne kokeeksi pöllin pohjaan. Ajatellut, että saa kuopus siitä metsämajaan tuolin leikkeihinsä, jos sitä ei kelpuuteta muualle.

Minä ihastuin heti. Jakkara on niin hauskan näköinen. Modernia jalkaa ja harmaata, vanhaa puuta yhdistettynä. Ja sopii ympäristöönsä mainiosti. Nyt niitä on kaksi ja ehkä joskus saadaan pari lisää. Katsotaan.

Olen salaa inhonnut monta vuotta meidän etuterassia. Se on ollut joka suunnasta avonainen ja sen mukaisesti aina täynnä lunta tai märkä sateesta. En ole viitsinyt pitää siellä oikein mitään tuoleja tms. Vain kuramattoa oven edessä. Toiveenani oli saada jossain kohtaa ”mummolakuisti”. Tila, jossa voi istua tuulelta suojassa, mutta joka on silti lämmittämätön.

Jamar Oy, joka teki meille viime vuonna lasituksen mökille, toteutti myös etupihalle toiveitteni mummolan. Ristikkoikkunat, suljetut alaosat, ei ovea. Nyt, kun hankittiin sinne vielä kokopitkä ulkomatto, sohvalle tyynyjä ja tuoleille pehmusteita, alkoi paikka tuntua viihtyisältä.

Tuohon paistaa aurinko pitkin päivää, joten tilasin vielä ikkunoihin harmaat bambuverhot. Ne viimeistelivät kodikkaan tunnelman ja etuterassista onkin nyt tullut yksi meidän perheen suosikkipaikka. Kuopus tekee mieluusti siellä läksynsäkin.

Auringontäyteistä viikonloppua!

Halaten, Emppu

IG sydanmuruja

You may also like...

Vastaa