elämä sisustaminen

Lasiterassi mökille

Kesällä meidän elämä siirtyy suurimmaksi osaksi pihalle. Syödään aamupalasta iltapalaan kaikki eväät terassilla ja muutenkin ulkona tulee puuhasteltua sitä sun tätä, melkein aamusta iltaan.

Koirat ovat ihan haltioissaan, kun pitkän talven jälkeen niiden reviiri laajenee monta kertaa suuremmaksi ja ulos pääsee muulloinkin, kuin pissalenkille. Meidän vanhempi koira on etenkin oikea kesäilijä. Se kuljeskelee pitkin polkuja, haistelee kukkia, katselee hanhia ja valitsee sitten makuupaikan jostain varjosta, josta näkee kaikkialle.

Nelisen vuotta sitten, me haluttiin takapihan terassille lasitus. Toivottiin sillä pitempää terassikautta ja mietittiin myös, että itse terassi kalusteineen pysyy paremmassa kunnossa, koska ei ole jatkuvasti säiden armoilla. Katseltiin pitkän aikaa netistä erilaisia malleja ja lopulta pyydettiin kolmelta eri firmalta tarjoukset.

Parhaan näköinen setti oli Jamar Oy:llä. Kun usealla muulla firmalla lasituksen ”tukipuut” olivat mustia tai valkoisia, sovitetaan ne Jamarilla talon väreihin. Näin terassista tulee osa jo olemassaolevaa rakennusta, eikä se eroa muusta talosta mitenkään.

Käytännön homma heillä sujui nopeasti ja ammattitaidolla. Jamarilla mitattiin ja maalattiin ensin tukipuut valmiiksi (he pyysivät meiltä talomaalin värikoodin) ja tuotiin osat asennusvalmiina paikanpäälle. Kehikon kasaaminen ja lasien paikalleenlaitto kesti muistaakseni kolmisen päivää.

Nyt useamman vuoden kokemuksella, ollaan oltu terassilasitukseen tosi tyytyväisiä. Siitä kertoo jo sekin, että tilasimme Jamarilta lasituksen myös huoltoasemamme terassille sekä nyt tänä vuonna mökille, josta tämän postauksen kuvat ovat.

Palvelu Jamarilla on ollut jokaisella kerralla asiantuntevaa, mukavaa ja asiallista. Yhteydenpito eri puolien välillä on sujuvaa. Ja työn jälki on todella siistiä, kuten myös itse työmaa kaiken tekemisen aikana.

Tässä siis tämä meidän mökkiterassi. Ekan vaiheen kuvia ja valmiina-kuvia. Kalusteet ja matot vain suurelta osin vielä puuttuvat, mutta nyt on jo varmaa, että täällä oleillaan todella paljon.

Lasin ulkopuolella olevat kaiteet ovat entisen terassin kaiteet, jotka säilytettiin. Ensin mietittiin, että poistetaan ne ajan kanssa, mutta huomattiin viimeksi, että ne pitävät koirat hyvin alueella, kun päätylasit ovat auki. Niinpä ne saavat jäädä toistaiseksi.

Lämpimiä kesäpäiviä sulle!

Halauksin, Emppu

IG @emppu76

You may also like...

2 Comments

 1. Todella upea tuo teidän terassilasitus. Meillä myös kesällä elämä siirtyy suurimmaksi osaksi pihalle täällä Seinäjoella. Terassia käytämme paljon ruokailuun ja yleisenä oleilutilana säiden salliessa. Olemme myös miettineet terassilasituksen hankkimista koska terassi on selvästi meille tärkeä tila etenkin kesällä. Suunnitelmia olemme jo tehneet mutta luultavasti täytyisi jokin yritys löytää joka voisi urakan tehdä ja antaa myös neuvoa minkälaisen lasituksen voisimme lopulta tehdä terassille. Yhden yrityksen sivut jo löysin joten täytyykin ottaa yhteyttä jotta saadaan projekti alulle. https://liite.fi/terassi–ja-parvekelasitus.html

  1. Heippa!
   Kiitos kommentista 💖
   Terassilasitus kyllä lisää kivasti aktiivisia käyttöneliöitä sekä terassikautta. Eivätkä kalusteetkaan ole aina säiden armoilla.
   Mukavia suunnitteluhetkiä sinne Seinäjoelle ja aurinkoisia kesäpäiviä! Halaten, Emppu

Vastaa