sisustaminen

Uudet verhot

Jo kahtena vuonna olen ajatellut hankkia mökille suurimman auringonpaisteen blokkaavat rullaverhot, mutta tähän saakka olen aina unohtanut. Taas, kun kevätaurinko alkoi paistaa matalalta ja lämmitti keittiötä ja olohuonetta aamusta iltakuuteen saakka, asia muistui mieleen.

Meillä on makkareissa pimentävät rullaverhot, mutta halusin olotilaan jotain hengittävämpää. Jotain kevyempää. Mökki on toiselta sivultaan kokonaan ikkunaa, ilman verhoja, joten halusin myös rullaverhoista ”näkymättömät”. Rakastan sitä tunnelmaa, minkä ikkunaseinä antaa. Kuin olisi keskellä luontoa, puiden katveessa. Liian hallitseva verho loisi turhan raskaat raamit maisemalle.

Joten… nettishoppailemaan. Sain kiertää kaupan, jos toisenkin, ennen kuin löysin mitä halusin, mutta lopputulokseen olen sitten enemmän, kuin tyytyväinen.

Meillä on nyt Screen-verhot, jotka estävät hyvin kuumimman ja häikäisevimmän auringon, mutta joista näkyy silti maisema ulos.

Sisälle ei päiväsaikaan näy lainkaan, mutta iltaisin, kun sisätiloissa on usein enemmän valoa, kuin ulkona, näkyy sisälle samaan tyyliin, kuin sisältä ulos päivänvalolla.

Verhot tilattiin Apollo-kaihtimesta, josta ne sai mittatilaustyönä. Mitattuna joko syvennykseen tai raamiin. Vähän jännitti, miten mittaus ja todellisuus kohtaavat, mutta loistavasti sopivat. Värejä verhoon oli useampia, joista me valittiin valkoinen. Valkoiseen seinään ja valkoisiin ikkunanpuitteisiin sopien.

Ohjeet mittaamiseen olivat todella helpot ja tilaus oli tehty vilauksessa. Laitoin tilauksen menemään maaliskuun toisena ja kuuden verhon lähetys oli perillä kymmenes päivä. Huippunopeaa siis, kun puhutaan kuitenkin mittojen mukaan tehdystä (todella hyvästä) työstä.

Voin äärimmäisen lämpimästi suositella Screen-verhoa, joka meidän ekojen kokemusten mukaan lunasti upeasti sille asetetut odotukset.

(Nettiyhteys pätkii, joten Instassa on verhoista pari kuvaa vielä lisää).

Reipasta sunnuntaita ihanat❣

Halaten, Erja

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

2 Comments

 1. Ihana näkymä teidän mökillä järvelle! Meillä Helsingissä uudessa asunnossa avarat panoraamaikkunat ja olen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja. Rullaverhot näyttävät hienoilta. Onko näissä minkälainen asentaminen? Verhokiskoja on nykyään monenlaisia, mitä tältä sivulta ymmärsin joten voi löytyä vielä hyvä vaihtoehto mikäli perinteiset verhokiskot valitsen. https://www.kaihdinasennus.com/verhokiskot-ja–tarvikkeet

  1. Heippa!
   Lämmin kiitos viestistäsi 💖.
   Tilattaessa mitattiin verhon leveys sen mukaan, haluaako verhon ikkunasyvennykseen vai eteen. Sivulla oli tosi hyvät ohjeet ja meidän verhot olivat ihan nappikokoiset syvennykseen.
   Paketin mukana tulivat kiinnikkeet ruuveineen ja mies asensi ne paikoilleen pienessä hetkessä. Eli helpot olivat ja ollaan edelleen tosi tyytyväisiä ratkaisuun. Nyt ollaan päästy kokeilemaan niitä jo tosi aurinkoisella säällä ja hyvin kyllä blokkaavat lämmön ja suurimman paisteen.
   Ihanaa kevättä sinne Helsinkiin!
   Halein, Erja

Vastaa