elämä juhlat

Teekutsut Ihmemaassa

Seuraavassa enimmäkseen kuvapostaus meidän lasten synttäreistä vuosien mittaan.

Kerroinkin tuolla ekassa tekstissäni, että rakastan ideoida lastenjuhlia. Muitakin juhlia on tottakai kiva järjestää, mutta lasten synttäreillä saa päästää kunnolla mielikuvituksen valloilleen.

Meillä on ollut vuosien saatossa jos jonkinmoista teemaa. Nalle Puh, Frozen, Angry Birds, Spiderman, Vaiana, Legot jne. Joskus on ollut helpompaa kuin heinänteko löytää kaikenlaista materiaalia koristeluun ja kutsuihin. Toisinaan kaikki on pitänyt tehdä alusta saakka itse, koska mistään ei ole löytynyt mitään edes sinne päin viittaavaa. Esimerkiksi sinä vuonna, kun meillä oli Legosynttärit, niin mistään ei löytynyt niihin juhlatarvikkeita saati koristeita. Seuraavana vuonna niitä oli pilvin pimein joka nettikaupassa : )
Näissä kutsuissa oli pieni näpertäminen noiden nappuloiden kanssa : )
Pikkuneidin kaksivuotiskutsut.
Tätä ”kolmiuloitteista” kutsua oli hauska rakentaa.
Mun eka sokerimassakakku. Taisi mennä puolitoista tuntia kaikkien yksityiskohtien kanssa.
Muistan hyvin nuo Frozen-synttärit, kun yritin tehdä lämpimälle päivälle jääkoristeita. Leikkasin mehujäämuotteihin, yhteen rengasvuokaan ja pikku ämpäriin kuvia Frozen-pahvilautasista ja laitoin ne muottien reunoihin kiinni pyykkipojilla, sitten vettä perään ja pakastimeen vuorokaudeksi. ”Rengasvuokakakkuun” ripottelin vielä veden sekaan jääaiheisia konfetteja ja nonparelleja. 
Esille tarjoilupöytään ”mehujääpatsaat” laitoin jalallisiin laseihin ja isommat reunalliseen tarjoiluvatiin. Ei tarvinnut sitten huolehtia kummankaan sulamisesta. Suurempi kestikin hyvin kasassa koko kahvituksen ajan.
Meillä on keittiön oviaukon molemmilla puolilla samankorkuinen kaappi. Lapset löysivät muutama vuosi sitten vanhan näköisen oksan, josta tuli sattuman kautta meidän vakituinen synttärivaruste. Joka vuosi oksa laitetaan kaappien päälle ja siihen ripustetaan jotain juhlaan liittyvää koristetta. Koristelun ali tai läpi sitten kuljetaan kahvittelemaan. 
Viime vuonna järkättiin toukokuussa Vaiana-juhlat meidän viisivuotiaalle. Synttärikuninkaalla oli Hawaiji-henkeen aivan mahtavia vesimelonilautasia ja ananaskoristeita. Ja tuo oksan koriste on myös samasta nettikaupasta. 
Meidän synttärioksa : )
Kaikkein eniten koskaan mun suunnitteluinnon loitsi ilmaan viimevuotiset Ihmemaa-synttärit. Se teema on kuin luotu kaikkeen mielikuvitukselliseen.
Olen pienestä saakka tykännyt Lewis Carrollin ”Liisa Ihmemaassa”-kirjasta. Siitä tehty piirretty ollaan katseltu lasten kanssa aikojen saatossa varmaan kymmeniä kertoja. Joka kerta se vaan on yhtä lumoava. 
Tämä Ihmemaa-synttäriajatus sai kuitenkin alkunsa siitä, kun katseltiin esikoisen kanssa Tim Burtonin ohjaama ”Liisa Ihmemaassa”-leffa. Suosittelen lämpimästi : ) Yksi suosikkinäyttelijäni – Johnny Depp, teki siinä upean roolin Hassuna Hatuntekijänä. Haluttiin sitten itsekin järjestää ne hullut teekutsut. 
Tämä ovi johtaa herkkupöytään.
Tarjoilujen keskellä kiersi polku koristeineen.
Liisa saatiin Ihmemaahan kakun muodossa : )
Nämä ripustettiin vanhaan kuivuneeseen puuhun polkujen risteykseen.
Kohta taas on lisää lastenjuhlia tulossa. 
Aurinkoista viikon jatkoa itsekullekin : )

You may also like...

Vastaa