matkailu sisustus

Se parempi Kasvihuoneilmiö

Ystäväni kertoi liikkeestä, jossa oli kuullun perusteella ihan pakko päästä käymään.
Kasvihuoneilmiö oli mulle vielä kokonaan tuntematon kauppa, vaikka monissa paikoissa onkin tullut käytyä.

Jos siis teidän viikonloppusuunnitelmissa on tilaa vielä pienelle päiväreissulle, on tässä oivallinen kohde. Ja aina parempi, jos lisäksi rakastat kaikenlaista sisustus- ja koristetavaraa. Sitä täältä nimittäin löytyy vaikka millä mitalla kaiken muun ihanan lisäksi.

Olen yrittäjänä ollut aina kiinnostunut tarinoista, joita tällaisilla paikoilla on takanaan. Liikkeillä, jotka näyttävät sijaitsevan sivussa, ”keskellä ei mitään” ja jotka houkuttelevat silti suuren määrän porukkaa.

Kasvihuoneilmiön nettisivuilla kerrotaan, että omistaja Elisa Palosella oli vanhojen tavaroiden osto- ja myyntiliike Turun Hansakorttelissa jo hiukan yli kaksikymmentä vuotta sitten. Hän inspiroitui Hollannissa työmatkalla näkemistään, yöllä valaistuista kasvihuoneista siinä määrin, että halusi rakentaa itsekin sellaisen. Tämä unelma toteutui vanhan ykköstien varrelle, lähelle Pusulaa. Diverssikauppa Turusta siirrettiin entiseen rekanpesuhalliin ja viereen rakennettiin viidensadan neliön kasvihuone, jossa on myös kahvila-ravintola.

Täällä on siis todella vaikka mitä. On leluja, pelejä, suuri valikoima Disney-hahmoja, CD-levyjä, devareita, kuivakukkia, huonekaluja, kelloja, lamppuja, kirjoja, koristetavaraa ja sisustustavaraa. Ulkona on lisäksi huvimajoja, koristepatsaita, suuria koristeellisia ruukkuja, puutarhaportteja jne.

Kasvihuoneilmiön kahvila-ravintolassa on tarjolla lounasta noutopöydästä arkisin
klo 11-15 ja viikonloppuisin klo 11.30-15.30. Muutamia lista-annoksia oli myös tilattavissa.
Tänään siellä syötiin karjalanpaistia ja perunamuusia, broileri-aurajuustokiusausta sekä hernekeittoa ja pannaria. Ruoka oli hyvää ja salaattipöytäkin oli monipuolinen.

Lähtiessämme käytiin vielä kahvilla, mehulla ja tosi isoilla rinkelimunkeilla. Voin suositella!

Kahvilassa ja tässä suuressa lasiseinäisessä huvimajassa oli ihana sekoitus erinäköisiä, erikokoisia ja erivärisiä kalusteita. Lapsista oli kiva valita, millä penkeillä milloinkin istuttiin evästämässä.

Toinen paikka, jossa käytiin matkan varrella oli Urjalassa sijaitseva kirpputori Wanha Mari. Olen itse Urjalasta alunperin kotoisin ja muistan vielä sen, kuinka tämä Mari aikanaan avattiin ruokakauppana.

Tällä kirpparilla on ihanan selkeää, siistiä ja rauhallista.
Lähdin sieltä varta vasten etsimään Anni Polvan kirjoja, sillä juuri Wanhasta Marista löysin niitä useitakin parisen vuotta sitten. Tällä kertaa Polvat jäivät saamatta, mutta mukaan tarttui kirja, jonka olin juuri kaksi viikkoa sitten ajatellut varata kirjastosta. Olen lukenut tätä joskus nuoruudessa ja tuli sellainen nostalgiafiilis, että haluaisin sen ehtiä kesän aikana lukea uudelleen.

Sellaisia tuttavuuksia tänään. Seuraavaksi lähdetään tsekkaamaan serkun perheen kanssa Raaseporissa sijaitseva Fiskars Village. Oon kuullut siitä niin paljon ja hyvää, että odotukset ovat iloisen korkealla : )

Kesäreissuterveisin, Emppu

You may also like...

Vastaa