perhe

Sairastupaa vaihteeksi

Pieni lämmin käsi läpyttää aamusella mun poskea. ”Äiti, mun kurkkuun sattuu ihan kamalasti.” Kymmenen minuuttia myöhemmin kuuluu toisesta makkarista aivastussarja ja sen jälkeen ”Äiti, mulla on kurkku tosi kipee ja nenä ihan tukossa.”
Selvä homma, tänään ei mennä kouluun, kerhoon eikä töihin.

Flunssakausi ei sitten taitu meillä millään. Tässä on nyt lokakuulta saakka nuhailtu keskivertoa enemmän entiseen verrattuna. Ja noroviruksestakin on vasta parisen viikkoa. Alkaa nämä seinät näyttää sisäpuolelta jo vähän liian tutuilta.

Ollaan syöty D-vitamiinia, monivitamiinia, maitohappobakteeria ja enemmän kasviksia, mutta kai se on niin, että tuollainen tautikierre laskee jo valmiiksi vastustuskyvyn sen verran alhaalle, että seuraavalla pöpöllä on siinä jo mukava tarttumapinta. Tässä alkaa ihan oikeasti jo pelottaa mennä mihinkään, kun aina tulee jotain jälkikaikua.

Ei toki olla ainoita, tuttavaperheitä on kaatunut joka puolella petipotilaiksi tasaiseen tahtiin. Ollaankin tässä monen kanssa mietitty, kuinka paljon nämä ”kulkutaudit” ovat vuosien mittaan muuttuneet.
En muista itse olleeni lapsuudessa kovinkaan usein flunssassa. Kuten ei ollut meidän luokalla moni muukaan. Silloin vatsatauditkin kestivät yleensä sen muutaman laatanheiton ja seuraavana päivänä oli taas ihan hyvä olo. Tämän päivän virukset ovat jotenkin paljon ärhäkämpiä. Aiheuttavat kovempia tauteja ja tarttuvat herkästi.

Lautapelien kuningas – kannattaa tutustua. Monilla on ennakkoluulo shakkia kohtaan, sillä
sitä pidetään vaikeana oppia. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Tautikierteen aikana suuri haaste on pikku potilaiden viihtyvyys, kun alkaa kovimman taudin hellitettyä heilläkin keittää jatkuva sisällä oleminen. Leikkiminen ei oikein maistu silloin meidän pienemmällekään, vaan hän haluaa mieluummin tehdä jotain muuta. Sitten kiukutellaan ja naristaan milloin mistäkin ja ollaan helposti haastamassa keskenään riitaa.

Meidän sairastuvalla siis katsellaan leffoja (herkkujen kanssa, jos nyt nekään maistuu), luetaan kirjoja ääneen, pelataan lautapelejä (kovimman flunssan päivinä opeteltiin shakki koko perheen voimin), askarrellaan, muovaillaan, maalataan tai hamahelmeillään.
Myös Nintendoa on pelattu sairaspäivinä enemmän. Löydettiin eräällä kauppareissulla kiva Paavo Pesusieni rallipeli, mitä voi pelata kahdestaankin – ollaan nyt otettu sillä kunnon kisoja : )

Aamupäivän pikaisella happihyppelyllä napattu kuva.
Syntisen ihana päivä : )

You may also like...

Vastaa