perhe Yleinen

Postia Joulupukille

Viikko sitten maanantaina meillä oli ”THE DAY” , kun vuoden tärkeimmät kirjeet laitettiin eteenpäin. Kyseistä hetkeä edelsi parisen vilkasta viikkoa, jolloin kuumeisesti mietittiin, mikä voisi kymmenien ihanien juttujen seasta olla juuri se, minkä toivoisi kuusen alta aattona löytyvän.

Perinteisesti meidän lelukuvasto on selattu hiirenkorville ja merkattu niin täyteen kaikenlaisia hieroglyfejä, ettei sieltä alta tahdo enää löytää edes kyseisen härpäkkeen kuvaa. Lapset olivat kuitenkin ajatelleet tänä vuonna olla perusteellisia ja lelukuvasto oli leikattu reikiä täyteen. Kuvat oli siirretty lahjalistoihin. Ei pääse pukki ainakaan erehtymään.

Askartelun jälkeen listat käännetään rullalle, sidotaan kiinni nauhalla ja survotaan tontunsukkiin. Vihjasin sitten ekaluokkalaiselle, että saattaisi edesauttaa kirjeen nopeampaan hakemiseen, jos herättelisi tonttua koputtamalla kynnellä ihan hiljaa tonttuoveen. Hän teki niin ja kas… kirje oli yön aikana hävinnyt.

Meillä on niin ihana kuudesluokkalainen, kun hän leikkii vielä kiltisti mukana uskovansa pukkiin ja askartelee siskonsa apuna näitä listoja. Toimittaa oman kirjeenkin vielä sukkaan ja osaa esittää yllättynyttä, kun sisko juoksee silmät loistaen kertomaan, että tonttu on käynyt.

Kun esikoinen aikoja sitten alkoi olla jyvällä asiasta, pyysin häntä antamaan siskon pitää lapsenuskonsa vielä tähän ihanaan satuun. Hetken aikaa. Sillä ekaluokkalainen on alkanut jo epäillä äidin olevan tonttu, joka käy öisin. Ei mene pitkään, kun hän arvaa.

Osa omastakin joulukuplasta puhkeaa, kun totuus lopulta valkenee jälkikasvulle. Joulu muuttaa hetkeksi aikaa muotoaan.

Muistan, kun itse sain aikanaan tietää totuuden, joulu menetti pariksi vuodeksi taikansa. Sama kävi meidän esikoiselle. Ei ollut enää mitään jännitettävää, uskomatonta ja mystistä. Itse löysin jouluhengen silloin takaisin, kun aloin antaa muille lahjoja tai ilahdutin muuten. Kaksitoistavuotiaamme taitaa käydä ihan samoja jalanjälkiä. Pikkusiskolle on tehty lahjaa jo koulun kässätunnilla <3

Tänä vuonna meidän seitsemänvuotiaan listalta löytyi enimmäkseen nukketoiveita.

  • LOL Remix-nukke
  • LOL Surprise car
  • Baby Bornin sänky
  • Korurasia ja
  • Korisbarbie
Kaksitoistavuotias ei aluksi oikein edes tiennyt, mitä olisi toivonut. Hän elää sitä murroskautta, kun ei enää lelujutut niin kiinnosta, eikä osaa siihen mitään muutakaan keksiä. Lopulta hän sitten löysi pari asiaa, joita on miettinyt hankkivansa jo hetken aikaa.
Hän kerää legoja ja joskus ostetaan hänelle juurikin joululahjaksi joku harvinaisempi pakkaus. Kuten eräänä jouluna Joulupukin paja. Nyt hänen listallaan oli Super Mario-legoista pari vaihtoehtoa, joten sellainen taitaa pukinsäkkiin sitten etsiytyä.
Toisena toiveena hän halusi jotain musiikkia.
Suurimmaksi osaksi me kuunnellaan Spotifyta koko porukka. Poika osti kuitenkin kahtena vuonna saamillaan synttärirahoilla elokuussa stereot ja on soitellut niissä joitain meidän cd-levyjä. Jokin levykin siis on hankinnan alla.
Esittelen täällä aina välillä kansainvälisiä teemapäiviä ja tähän liittyen perjantaina 4.12. on ”Joulupukin listojen päivä”.
Päivän alkuperä on siinä, että pukilta saadun tiedon mukaan juuri tähän päivään mennessä, tehdään ensimmäinen luonnos siitä, kuka kuuluu tuhmien ja kuka kilttien listalle.
Jos arpa on huono ja oma nimi löytyy risuja saavien puolelta, voi kilteillä teoilla saada vielä kammettua itsensä lahjalistalle. Tontut kun liikkuvat aatonaattoon saakka ; )
Lunta odotellen,
Emppu
FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

Vastaa