elämä sisustus

Pihasauna

Meille rakennettiin nelisen vuotta sitten pihasauna Finnlamellin mallistosta. Haluttiin samalla myös yövieraille nukkumatilaa, joten haettiin 1½-kerroksista versiota.
Pitkän etsiskelyn jälkeen löydettiin sellainen mitä toivottiin. Me ei kuitenkaan tarvittu saunan alakertaan mallissa olevaa keittiötä eikä makuuhuonetta, vaan toivottiin niiden tilalle erillinen pukuhuone ja isompi oleskelutila. Meidän toiveiden perusteella heillä piirrettiin uudet piirustukset ja siitä kaikki lähti eteenpäin. 

Hirsitoimitus tuli noin viiden viikon kuluttua tilauksesta. Kehikko kasattiin päivässä.

Alakerrassa on oleskelutila, vessa, pukuhuone ja saunatilat. Parvella on nukkumatila ja vinokaton alle mahtui vielä hyvin lapsille leikkipaikka leluhyllyineen.

Saunatiloihin tahdottiin ”savusaunamaista” tunnelmaa. Niinpä käsiteltiin lauteet ja seinät mustalla saunavahalla. Valmis pinta näytti enemmän tosi tummanruskealta, mutta tykättiin siitä silti.  
Kun sauna sitten oli ihan tumma ja kylpyhuoneen seinät valkoiset, laajennettiin tuo vahakäsittely koko tilan kattoon. Tumma katto antaa kyllä kivan kontrastin muuten vaaleille väreille. 
  
Käytännön syistä haluttiin, että kiuasta lämmittäessä ei tarvitsisi juoksuttaa puita pitkää matkaa. Samalla oli toive takasta olotilan puolelle. 
Harvian duo-lasiseinä ratkaisi nämä kaksi asiaa kertaheitolla – alla olevat kuvat ovat lasiseinästä sekä saunan puolella, että oleskelutilassa. 
Olohuoneen puolelta siis lämmitetään saunan kiuas ja saadaan samalla se takkatunnelma. 
Lasin läpi tulee myös kivasti valoa saunaan. 

Rakennusvaiheessa kaikki sisäseinät käsiteltiin valkolakalla yhden kerran. Tarkoituksena on lähitulevaisuudessa käsitellä vielä uudestaan kaikki seinät – sävytetyllä lakalla – osin valkoiseksi, osin vaaleanharmaaksi.

You may also like...

3 Comments

 1. Mukava blogin lähetys, kiitos hirsisaunan jakamisesta
  hirsisauna

 2. Todella kätevän saunaratkaisun olette saaneet aikaiseksi. Tuo lasi saunan ja oleskelutilan välissä on näppärä. Miten teillä onnistui lasiseinän asennus. Meillä on myös saunaremontti aluillaan, ja olen koettanut etsiä tietoa siihen liittyen.

 3. Heippa!
  Lämmin kiitos kommentistasi <3
  Meillä oli pari rakennusmiestä tekemässä tuota saunaa, joten valitettavasti mulla ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten tuo lasiseinä on asennettu. Tästä osoitteesta löytyi asiasta jotain tietoa. (Toivottavasti linkki toimii). http://www2.harvia.fi/content/fi/40/16706/Harvia%20Duo-lasisein%C3%A4%20-%20uutuus.html
  Tuosta lasiseinästä vielä, että on ollut ihan mahtava ratkaisu, josta tykätään hurjasti edelleen. Se on käytännöllinen ja toimii samalla myös sisustuselementtinä.
  Tsemppiä teille saunaremonttiin!
  Halaten, Emppu

Vastaa