elämä

Pakettia pukkaa

Arvatkaa nolottiko?

Tilasin netistä kotiinkuljetuksena paketin, johon tuli kaikenlaista pikku sälää. Oston jälkeen luin ilmoituksen, että toimitus pilkotaan useampaan eri osaan.
Ei siinä vielä mitään. Ihan ymmärrettävää ja toimituskin oli nopea. Jopa osissa. Kaikki tavarat olivat perillä viikon sisällä tilauspäivästä.
Asia, joka nolotti oli se, kun sama postinkantaja toimitti joka paketin. Plus vielä sen lähetyksen, joka tuli eri osoitteesta.
Ensimmäisen kerran hän kilautti ovikelloamme maanantaina, jolloin tuli eka paketti. Koirat haukkuivat ja minä otin hymyillen lähetyksen vastaan.
Seuraavana päivänä ovikello soi jälleen. Koirien kiljuessa taustalla, avasin oven ja samat kasvot seisoivat portaillamme paketti kainalossa.
Keskiviikkona Postilla on varmaan ihmetelty, missä vika, kun meidän osoitteeseen saapui vain Aku Ankka ja muutama mainoslehtinen.
Torstaina koirat kiljuivat taas ovikellon kilinää. Postinkantaja siellä toimitti seuraavaa lähetystä, joka oli jo niin nolon pieni, että teki mieli selitellä ääneen sen olevan osatoimitus. En kai minä tuon kokoista pakettia tilaisi ovelle saakka.
Perjantaina olinkin jo eteisessä valmiina, kun satuin näkemään postiauton peruuttavan pihaan. ”Tällainen tällä kertaa”, mies hymyili ja ojensi yhtä pienen paketin, kuin edellisenäkin päivänä. Huokaisimme varmaan molemmat helpotuksesta, kun viikonloppu sattui väliin.
Ja tiedättekö. Kun tässä on vasta alku.
Epidemian takia, hoitelen ruokaostoksia lukuun ottamatta kaikki hankinnat netin kautta, joten voisi sanoa, että pakettia pukkaa seuraavat viikot. Jos sama postinkantaja saattelee perille meidän kaikki korona-ajan jouluhankinnat, me täytetään aatonaattona jo toistemme ystäväkirjoja. Pidetään pikkujoulut ja vaihdetaan lahjoja.
Mutta toisaalta – eikö Posti halunnutkin muuttaa imagoaan juuri enemmän kaveripohjalta tekemiseksi?
”Sä tilaat, mä tuon”.
Riemukasta viikonloppua sulle!
Halein, Emppu
FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

8 Comments

 1. Itsekin olen nyt korona-aikaan tilaillut paljon netistä kaikenlaista kun en ole uskaltautunut kaupoille. Eiköhän ne postinkantajat toimita useita paketteja muillekin, ovat varmasti tottuneet. Muutenkin ihmiset varmasti nyt käyttävät enemmän kuljetuspalveluita ihan kaiken suhteen. Itse asun täällä maalla Kuopion kupeessa, joten täälläkin usein käy samat postinkantajat.

 2. Lämmin kiitos kommentistasi <3
  Kyllä tuo varmasti pitää paikkansa mitä kirjoitit, että ovat postinkantajat tottuneet. Taitaa olla tämä ajatus vaan mun omassa päässä, että tunnen itseni jotenkin "laiskaksi" tilatessani tavaroita paljon kotiinkuljetuksena ja sitä kautta nolottaa. Vaikka etenkin tähän maailmanaikaan tuo kotiinkuljetus on ehkä turvallisin tapa tehdä ostoksia.
  Ihanaa joulunalusaikaa sinne Kuopion suuntaan : )
  Halauksin, Emppu

 3. Hauska, että teillä sattuu käymään sama postinkantaja. Meillä täällä Turun keskustassa on aina eri henkilöt tuomassa postia. Itsekin olen nyt korona-aikana tilannut aika paljon kaikenlaista. Tämä on varmaan kuljetusliikkeillekin mielenkiintoista aikaa kun kysyntä on varmasti kasvanut.

 4. Kiitos kommentistasi <3
  Juuri tuon tekstin julkaisun jälkeisellä viikolla kävi jo kaksi eri postinkantajaa ovella paketteineen. Sattui tuossa meidän vilkkaimmalla pakettiviikolla vaan sama ihminen joka päivälle : )
  Varmasti kyllä kiirettä pitää jokaisella kuljetustaholla tällä hetkellä. Moni ihminen sanoo, ettei uskaltaudu ostoskeskuksiin (en itsekään) ja toiset ovat tehneet tilauksen jo jouluruoistakin valmiiksi jouluviikoksi. Itsekin pohditaan sitä, josko tilattaisiin osa eväistä netin kautta ja ostaisi vain ne päivittäiset sitten tavalliseen tapaan kaupasta.
  Ihanaa joulun odotusta sulle sinne Turkuun <3
  Halauksin, Emppu

 5. Kiitos vertaistukea tarjoavasta kirjoituksesta. Itsekin olen viime kuukausina innostunut tilailemaan vaikka mitä. Kyllähän se välillä nolottaa kun sama kuljetusliikkeen kaveri on aina tuomassa paketteja.

 6. Heippa!

  Kiitos kommentistasi <3
  Onpa helpottavaa kuulla, että on muitakin samoilla tuntemuksilla. Ollaan miehen kanssa molemmat taas tällä hetkellä enin aika etätöissä, joten oon laittanut hänet välillä avaamaan oven 😀
  Tänään tilaan vielä viimeisen joululahjan, joten pakettia tulee taas ensi viikolla. Innolla tässä jo kyllä odottaa, että pääsee taas ihan itse kauppoihin kiertelemään.

  Ihania joulunalushetkiä sulle <3
  Halaten, Emppu

 7. Sama homma täällä, korona-aika on innostanut tilailemaan vaikka mitä paketteja. Asun kuitenkin Oulun keskustassa ja onneksi kuljetusliikkeen työntekijä on yleensä ollut eri. Ruokaostoksia ei olekaan vielä tullut kokeiltua netin kautta tilata. https://teamjuntunen.fi/kuljetus/

  1. Heippa!
   Kiitos kommentistasi <3
   Ruokaostoksia ei olla itsekään vielä kokeiltu tilata, tosin viime keväänä sekin kokeilu oli lähellä. Kaikenlaista uutta tämä outo aika eteen on tuonut. Tässä vaiheessa, kun vuoden päivät on viritelty uusia tapoja, alkaa jo odottaa perinteisiä kuuden tunnin ostoskeskuskierroksia. Viime viikonlopun vartti kirjastossakin oli jo täyttä juhlaa : )
   Aurinkoisia pakkaspäiviä Ouluun!
   Halaten, Emppu

Vastaa