elämä perhe

Normipäivän päiväkirja

Klo 6-9

Tämä kesäinen torstaipäivä käynnistyi unen keskeltä puhelimen soittoon varttia vaille kuusi. Aamuvuoro siellä töistä ilmoitteli, että  tiskikoneeseen ei tule vettä.
Mieheni hyppäsi vaatteisiin, harjasi hampaat ja oli kuuden maissa työmaalla. Onneksi on lyhyehkö työmatka. Ja nopea mies ; )

Putkimies pääsi paikalle tuota pikaa – hänelle tätäkin kautta vielä suursuursuurkiitos! Töissä ei lounashässäkästä tule nimittäin mitään ilman tiskikoneen apua. Miten se onkaan niin, että tekniikan hyödyllisyyden huomaa aina vasta silloin, kun se jumittaa tai puuttuu kokonaan.

Mun kuvista lienee jo selvinnyt, että lempisisustusvärini ovat valkoinen ja harmaa. Ennen ne olivat valkoinen ja ruskea.
Tykkään maanläheisistä sävyistä. Ne on jotenkin niin rauhoittavia.
Sillä aikaa, kun töissä laitettiin röörejä reilaan, tein itse kotosalla omat aamurutiinini. Venyttelyt sängyllä, meikki, hiukset, aamupala ja hampaiden harjaus. Työvaatteet vielä päälle ja odottelemaan vuoronvaihtoa. 
Me ollaan periaatteessa nyt lomalla. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kassavuoroja emme tee – paitsi jos tulee sairaslomatuurauksia. Tilaukset ja paperityöt hoidetaan silti ja kaikkein kätevimmin se käy työmaalla, vaikka suurimman osan niistäkin pystyy hoitamaan myös kotoa käsin.

Kotona oon koittanut joskus tehdä kirjallisia, kun lapset on paikan päällä. On varsin huvittava ilmiö, että vaikka he olisivat koko muun päivän tehneet kaikkea keskenään ja itsekseen ilman mitään ongelmaa, niin sillä hetkellä, kun istun koneen ääreen ja levittelen paperit pöydälle ja pientareille, heille ilmaantuu kymmeniä tuikitärkeitä asioita, jotka vaativat ihan välitöntä huomiota. Näin on käynyt sen verran usein, että päätin tehdä paperiduunit työpaikan toimistossa. Menee nopeimmin siten ja on kaikille helpompaa.

Klo 9-12

Vaihdettiin siis päikseen puoli yhdeksän maissa.
Mieheni tuli kotiin laittamaan aamupalaa vastikään heränneille lapsille. Minä keräsin kassin täyteen kirjanpitoon tarvittavia mappeja sekä kaiken liikenevän aineiston ja suuntasin asemalle. 
Töissä parasta on asiakaspalvelu ja ilokseni ehdin tänään muutamaan otteeseen kassallekin.

Rakastan kaikkea paperitavaraa. Tää suloinen kalenteri tuli mukana Disneylandin lomalta.
Kaikesta arkisesta tulee melkein juhlaa, kun sen lukee tällaisten kansien välistä.
En ole vieläkään löytänyt kotitoimistoon passelia harmaansävyistä, ajan patinoimaa hyllykköä, joten tällä mennään.
Mun mappilaatikko. 
Olin varannut kolme tuntia näihin ”lomatöihin”. Yleensä kuukauden vaihteen hommiin menee mulla viisi, kuusi tuntia, mutta valmistelin papereita ja tarkastin tiliotteita kotona jo viime viikolla hiukan etukäteen. Ja printtasin kuukausipohjat valmiiksi kaksi viikkoa sitten. Siinäkin on oma hommansa, kun joka paikkaan pitää muistaa laittaa varauslistoja, omavalvontalappuja, siivouslistoja, tilityspohjia – mitä milloinkin.  
Tänään keskityin kuukauden vaihteen tositteiden keräämiseen, laskutukseen ja toukokuun mappiaineiston valmisteluun kirjanpitoa varten. Mielenkiintoista eikö… Oottehan vielä hereillä.
Siinä ohessa tein pari tilausta ja maksoin laskut. Laitoin lounassetelitilityksen eteenpäin ja firman Facesivulle pystyyn passiarvontaa. Ollaan kauppiaina huoltoasemalla ja muutaman viikon kuluttua eletään melkoista rallihuumaa meilläkin.

Klo 12-16

Hiukan puolenpäivän jälkeen tulin kotiin välipalalle lasten kanssa. (Jälkkäriksi otettiin tietty jätskit, nam). Mun ehdoton suosikki on Magnumin Double Raspberry…. mmmmmmm. Meidän perheen jädekausi alkaa huhtikuun lopulla ja jatkuu syyskuulle. Talvella me ei syödä jätskiä lainkaan.
Mies joi kahvinsa, nappasi kyytiin mun tekemän mapin ja laskut asiakkaille ja lähti ajelemaan kirjanpitoon.
Meidän kuusivuotiaalle tuli tässä kohtaa kaveri kylään. Tyttöjen leikkiessä minä pelailin hetken vanhemman lapsen kanssa Donkey Kongia Wiillä. Pelaaminen on kirjojen ohella ollut yksi mun lempijutuista pienestä saakka. Esikoinen on saanut varmaan jo geeneissä saman tartunnan pelaamiseen, lukemiseen ja leffoihin.

Pelataan lasten kanssa enimmäkseen tasohyppelyitä porukalla. Wiillä ja Nintendo Switchillä on tosi kivoja sellaisia.
Pohjustin myös vähän mun seuravaa tekstiä, joka ilmestyy sunnuntaina ja otin siihen kuvia. Tykkään kirjoittaa niin paljon tätä blogia, että koitan tehdä päivityksiä tasaisesti. Useinkaan ei vaan ehdi yhdellä istumalla koko juttua, vaan pitää tehdä paloissa. Mutta sillä nyt ei ole väliä, kun tekeminen on mielekästä.

Klo 16-18

Koko perhe kotona. Uuni päälle ja palju sekä sauna lämpiämään.
Lapset lähtivät ulos pelaamaan Purkkista isänsä kanssa. Opittiin tämä pihapeli mun serkun perheeltä ollessamme heillä yökylässä – terveisiä sinne <3 Tämä on ilmeisesti samantyylinen juttu kuin Piste, mutta sitä en ole itse pelannut, joten en oo ihan varma miten ne eroavat toisistaan.

Itse siirryin hellan viereen ruoanlaittoon. Tänään tein meidän kaikkien lempiruokaa Broilerlasagnettea. Ohje löytyy Kauramakaronipussin kyljestä, mutta laitan sen myös tuohon alapuolelle. Kun tiedän, että aina sitä kaipaa uusia ideoita nopeisiin arkiruokiin. Teen tämän muuten ohjeen mukaan, mutta yleensä ilman herne-maissi-paprika-sekoitusta.
Psst… Tänään tein myös ilman vehnäjauhoja, koska ne olivat ylläriylläri loppu kaapista. Hyvää siitä tuli silti ja juustoraasteen ansiosta koko setti pysyi kasassa ihan ilman suurustustakin.

Uuniin, annetaan olla kaksikymmentä minuuttia ja tadaa – valmista tuli.

Ennen saunomista mieheni viimeisteli vielä tämän päivän puuhamaansa. Meillä on ollut pihan sivulta portti metsänreunaan, mutta aamupäivällä mun ollessani töissä, hän oli ottanut portin pois ja istuttanut alapihalta vähän syrjään jääneet Isotuomipihlajat portin paikalle, aidanteen keskelle.

Jossain toisessakin kirjoituksessa olen kehunut tuota Isotuomipihlajaa. Se kasvaa tuuheaksi, korkeaksi aidaksi ihan muutamassa vuodessa. Ja sen kukinta toukokuussa on todella kaunista katseltavaa. 

Entinen portin paikka.
Ihana vehreä suojamuuri.

Klo 18-20

Koko tämä kaksituntinen käytettiin tehokkaasti saunomiseen, vilvoitteluun ja paljussa läträämiseen. Ollaan innokkaita saunojia koko porukka ja istutaan lauteilla vähintään kolmesti viikossa, yleensä enemmän. Kesällä käydään melkein joka kerta puulämmitteisessä pihasaunassa, talvella useammin sisällä sähkösaunassa.

Kun lapset olivat pienempiä, heillä oli mukanaan aina lauteilla vadit täynnä vettä ja jos jonkinlaista leluhahmoa, palikoita ja lelueläimiä yms. Niitä valittiin yleensä suurella hartaudella ennen saunaan menoa. Nää leikit oli niin kivoja ja tärkeitä. 

Klo 20-22

Joka ilta suurinpiirtein kahdeksan maissa, syödään iltapalaa. Meillä on suht juurtuneet rutiinit, joista joustetaan tietysti tilanteen mukaan. Ja kesällä otetaan vähän löysemmin vielä. 
Joskus nautiskellaan pidemmällä kaavalla ja katsellaan samalla jotain kivaa perheleffaa, kun syödään iltapalaa. Viime kerrasta on jo niin pitkä aika, että pitäisi varmaan kohta ottaa sellainen hetki. Se on kiva myös aikuisille.  
Iltarutiinit meillä menee joka päivä samassa järjestyksessä. Iltapesu, iltapala, hammaspesu, iltasatu ja nukkumaan. 
Sitten alkaa yleensä se kymmenen minuutin ralli, kun lapset kirmaa toistensa huoneissa sanomassa hyvää yötä miljoona kertaa. Seuraavaksi kinutaan vettä viisi kertaa lisää ja juostaan vessareissulla kolme kertaa. Joskus tää riittää, joskus tulee vielä kylmä tai kuuma tai alkaa pelottaa. Ja meidän kuusivuotiaan bravuuri on etsiä aina sitä yöpaitaa, mikä sattuu olemaan just jossain hyvässä jemmassa. 
Ja kun vihdoin piltit ovat siellä peittojensa alla, jutellaan vartin verran kaikista päivän asioista. Mistä nyt milloinkin tekee mieli jutella. Sen jälkeen he jäävät nukkumaan ja kyllä he yleensä pysyvät sängyissään. Uni tulee pienemmälle vartissa, vanhemmalle alle puolen tunnin. 

Klo 22-

Aloin eilen (liian) myöhään illalla katsomaan Netflixiltä Murder Mystery-nimistä leffaa, jota tähdittävät Jennifer Aniston ja Adam Sandler. Elokuva on nimestään huolimatta komedia.
Oli kyllä hyvä ja hauska juoni, mutta siitä huolimatta en jaksanut katsoa ihan kokonaan, koska kello kävi jo yhtä. Loppu jäi siis tähän iltaan.

Tykkään tosi paljon elokuvista ja meille onkin vuosien mittaan kertynyt aika pino devareita. Niitä katsellaan aina vaan uudestaan, vaikka juoni jo tiedossa onkin.

Netflix on ollut meillä nyt parisen vuotta ja kyllä sitä tulee käytettyä aika paljon. Päivisin ei ehditä ikinä telkkariin päin katsomaankaan, mutta iltaisin puoli kymmenestä eteenpäin on aikaa istahtaa.
Netflixillä pyöri tosi pitkään sama valikoima, mutta nyt olivat vihdoin päivittäneet listoja ja sinne oli tullut paljon uutuuksia. Ja hyviä sellaisia. On ainakin katseltavaa syksyn pimeneviin iltoihin.

Klo 00.30

Hyvää yötä… ja kohti uutta päivää.

 

You may also like...

Vastaa