elämä perhe

Meidän pääsiäinen

Heissulivei❣
Puhelimesta löytyi niin paljon kuvia liittyen tähän pääsiäisen aikaan, että valitsin niistä otannan tännekin. 
***
Nettikauppojen sivuja on tullut selattua viime aikoina enemmänkin. Meidän olohuoneen yksi seinä kaipaa uutta tapettia ja hartaan etsinnän jälkeen löysinkin yhden hyvän vaihtoehdon Photowallin valtavasta valikoimasta. Mies on myös ihan ääri-innoissaan asiasta ja etenkin seitsemän vuodan valokuvantarkasta kohdistamisesta. Hän malttaa tuskin odottaa…  Laitan tapetin tilaukseen pikapuoliin ja katsotaan sitten, millä aikataululla saadaan lätkittyä kuva seinälle saakka.
Ja kun nettitoimituksista nyt puhutaan, mitä nopeimmalla lähetyksellä saatiin ainakin perille meidän haukulle tilatut kuivamuonat ja pari harjaa sekä purulelu. Rapsutukset ja viisi tassua siis Mustille ja Mirrille! Lähetin tilauksen sunnuntaina iltapäivästä ja tiistaina aamuyhdeksän aikaan posti toi jo paketin ovelle. Kuvassa on mitä tyytyväisin karvakaveri, joka hyppäsi heti laatikon päälle haistelemaan, mitä postisetä mahtoi tuodakaan. 
Lähdettiin pääsiäiseksi mökille. Mökki sijaitsee samassa sairaanhoitopiirissä kodin kanssa ja ruokaostoksetkin hoidetaan samassa kaupassa kuin muulloinkin, joten ei kuormitettu lähdöllämme koronatilannetta mitenkään. (Jos joku siis sellaista nyt mietiskeli). 
Ilmat on suosineet oikein kunnolla ja ensi viikolla on kuulemma luvassa vieläkin lämpimämpää (tai viimekuulemalta takatalvi. Jännityksellä siis odotetaan mitä sieltä lopulta tulee).

Runsas pihalla oleilu ja jatkuva touhuaminen on saaneet niin lapset kuin aikuisetkin väsähtämään aikaisin illalla. (Silti istun joka ilta silmä kourassa vielä puolenyön maissa tillittämässä jotain sataan kertaan näkemääni leffaa. Toisaalta – oon nähnyt samalla aivan mah-ta-via kuutamoita ja kauniita kuunsiltoja, joten ei voi valittaa).

Eskarilaisella oli etätehtävänä ennen pääsiäislomaa tehdä tilataideteos, joka esittää suurta pääsiäismunaa. Etsittiin sitten aineksia luonnosta, kun mökillä kaikenlaista tavaraa on sen verran vähemmän. Esikoinenkin innostui tekemään oman teoksensa ja tosi hienothan niistä tuli! 
Ainestenetsintäreissulla törmättiin suureen ja hyvin vilkkaaseen muurahaispesään. Itsekään en niin aktiivista yhdyskuntaa ollut vielä koskaan nähnyt. Viihdyttiin pitkä aika siinä vieressä, seurailemassa muurahaisten elämää.

Muutakin kevään herättämää on tullut vastaan. Ensimmäinen kyy makaili ojan toisella puolella auringonottopuuhissa, kun mieheni pyöräili tytön kanssa paikan ohi.

Myös etupihan muurikivien välissä asuvat sisiliskot ovat näyttäytyneet ja lähempänä kesää saadaan iloksemme pieniä sammakonpoikasia. Ne on tosi ihania!

Sorsat on saapuneet tutulle paikalleen kaislikkoon ja viherpeipot lentelee talitinttien kanssa kilpaa oksien välissä. Vilskettä ja hienoja luonnon ääniä riittää siis niin puussa kuin maassakin. 

Ekana mökkipäivänä tuuli kovasti ja välillä näytti siltä, että meidän pätkä lähtee kohta lentoon. Hän tuntuu kuitenkin nauttivan suunnattoman paljon tuulisesta säästä. Kääntää aina kuononsa tuulen suuntaan, painautuu matalammaksi ja haistelee pitkään virtausten mukana tulevia hajuja. Toisinaan taas juoksee ja puskee tuulta vasten kuin pieni rodeohärkä.
Mökillä on paljon puita, joten näinkin tuulisen talven jäljiltä kerättävää oksaa, neulasta, lehteä ja käpyä on väsyksiin saakka. Paitsi jos hommasta tykkää ja minä tykkään. Voisin haravoida 24/7, jos hartiat ja selkä (ja muu arjenpyöritys) antaisi myöten.
Siistejä pihapolkuja on niin kiva katsella, että ihailen niitä vielä iltaisin ikkunoistakin (joo, ehkä vähän hullu). 
Suurin osa meidän mökkipihasta on kunttaa ja kalliota, joten ihan siistimällä pärjää eikä tarvitse niin kastella tai hoitaa. Kunttaa haluaisin jossain vaiheessa pienen siivun myös kotipihalle. Se tuo luonnon jotenkin lähemmäksi. (Ja täällä myös mustikat 😁).
Muina keväthommina laituri laskettiin paikoilleen ja korjattiin jäiden aiheuttamia vaurioita rantaportaille. Jos sitä uskaltaisi uimaan tänä vuonna jo ennen juhannusta.
Eskarilainen taitteli servetistä koiralle pääsiäishatun. Ja tuohan tykkäsi ihan pitää sitä.
Innostuin siivoamaan ja järjestämään myös keittiön kaapit. Hirmu paljon löytyi kuivatavaraa viime kesän ajoilta, joista oli mennyt jo päiväys.
Pakkasten kanssa käy vähän samalla tavalla, jos ei aktiivisesti järjestele tuotteita käyttöpäivän mukaan ja siinä oon ollut aina huono. Vanhimmat pakasteseit taisivat viettää viisivuotissynttäreitään sen kerran, kun tuli mieleen, että voitaisiin käyttää ne.
Pitkäperjantain iltana, juuri ennen saunomista, katseltiin Kaikki kotona livelähetystä, kun alkoi sataa räntää.
Sitä tuli aluksi kauhealla voimalla, kunnes sade kääntyi sellaiseksi jouluaaton hiljaiseksi lumenleijunnaksi. Tiedättehän?
Seuraavana aamuna oli sitten vielä valkoinen maa, kun lapset heräsivät etsimään piilotettuja suklaamunia. Ja tänä vuonna se ei ollutkaan ihan läpihuutojuttu, kun kerrankin mietin illalla tarkkaan, mihin munia jemmaan.
Aurinkoista alkavaa viikkoa sulle!
Halaten, Emppu

You may also like...

Vastaa