elämä

Maski. Pakko.

Muistan, kun mieheni viime keväänä toi kotiin ekan maskipaketin. Fiilis oli vähän kuin lapsilla naamiaisissa. Kokeiltiin niitä, hassuteltiin, venytettiin Boratin malliin kalsareiksi ja muksut ompelivat kolmesta maskista jopa kuopuksen nukelle laskuvarjon. Maski oli jännittävä, salaperäinen ja siinä oli uutuudenviehätystä.

Nyt meidän kuherruskuukausi on ohi.

Suhteemme on alkanut arkipäiväistyä ja muuttunut rutiiniksi. Toisen piirteet (kuten kosteuden kerääminen) ovat alkaneet ärsyttää. Välttelemme toisiamme ja kosketamme vain pakon edessä. Vaikka kun mennään kirjastoon. Myös maskin läheisriippuvuus on alkanut ahdistaa. Sitä ei voi jättää ikinä kotiin, vaan sen pitää roikkua aina mukana.

Oon kiinnittänyt huomiota sekä ihan tuolla villissä luonnossa, että televisiota katsellessani, kuinka monta tapaa maskia on pitää. Ei se ole kuulkaa ihan niin yksioikoista, kuin luulisi 😉. Laitoin malliksi muutaman tavan, jotka ovat jääneet peruuttamattomasti mieleen.

Maski taipuu moneksi

Ekaksi tyyli, jossa maski vedetään suoraan paketista, availematta sitä millään tavalla. Korvalenksut vain paikoilleen ja menoksi. Sopii kiireisille ja hällä väliä-tyypeille. Kutsun sitä Botox-malliksi, koska tuollainen maski vetää nenänkin niin tiukalle, että hyvä, kun henki kulkee sitäkään vähää mitä muulloin.

Tyyli kaksi, nimeltään Jaws. Tässä on taidettu käydä kirurgin luona teettämässä jotain leualle.

Tämä on suosittu tapa roikottaa maskia, kun pitää vaikka haukata välipalaa matkan varrella. Tai muuten vaan vetää henkeä kaiken koronahässäkän keskellä. Leuan alta maskin voi sitten nopeasti ja (eittämättä) puhtain käsin vetäistä takaisin nassun eteen, kun joku tulee henkäilemään liian lähelle. Sopii snäkkäilijöille. Toimii samalla ruokaliinana.

Tapaa kolme näkee etenkin telkkarissa. Kun toimittajakatras on odottelemassa (enimmäkseen ulkomailla) haastateltavia, lueskellaan kännykkää, jutellaan kavereiden kanssa ja ruokalaput nostetaan otsalle odottamaan.

Sitoo samalla kivasti hiuksia ja suojaa auringolta. Tyyli sopii suorittajille, joilla on aikaa askarrella maski otsalle kauniisti. Mallin nimi Nurse Betty.

Ja viimeisenä, ehkä omaan silmääni ikimuistoisimpana – Tuulenhalkoja.

Tämä jos mikä suojaa tartunnoilta. Suu on sentään säpissä leukaa myöten, mutta kas, kun nenä ei kata pelkkää kahta reikää päässä, vaan suu ja nenä ovat jonkinlaisessa yhteydessä siellä naaman sisäpuolellakin. Nenän kautta korona saattaa siis tällä mallilla sittenkin livahtaa kylään, joten nenut piiloon.

Sopii kahden tulen välissä-tyypille, joka haluaa olla tunnollinen kansalainen ja noudattaa ohjeita. Silti pitää vähän koittaa kepillä jäätä ja tehdä oman mielen mukaan.

Jep.

Pidetään nyt kuitenkin niitä maskeja. Mutta samalla toivotaan, että viimeistään vuoden päästä voidaan polttaa ne kaikki juhannuskokoissa ympäri Suomen.

Pirteää viikonloppua toivotellen, Erja

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

Vastaa