elämä

Lunttilappuja ja Halloweenia

Kun lähettää lapsen aamulla kouluun, tulee harvemmin huudettua viimeiseksi perään, muistiko hän ottaa kokeeseen lunttilappunsa mukaan.

Tänään sellainenkin hetki tuli koettua.

Esikoisen bilsanopettajan ajatus oli pieni, mutta hieno. Hän leikkasi valmiiksi pikkuiset paperinpalat, johon sai tehdä oman lunttinsa. Jos uusii lappua isommaksi kotona, siitä leikataan ennen koetta reunoja sen verran, että kokovaatimus täyttyy.

Lappu täytettiin huolella, pikkiriikkisellä tekstillä, reunasta reunaan. Itse en kirjaimia olisi nähnyt ilman suurennuslasia, mutta esikoinen luki sitä sujuvasti. (Ja oli siitä kuulemma ollut apuakin).

***

Me ei yleensä niinkään juhlita Halloweenia, mutta tänä vuonna tehtiin kaiken kurjan syksyn jäljiltä pieni poikkeus. (Joka jää ehkä elämään).

Meidän lapset on aina tykänneet naamiaisjutuista, joten kaikenlaista tavaraa on kertynyt niiltä osin komeron nurkkaan. Niiden lisäksi tilasin Punanaamiosta pari pukua ja asustetta sekä muutamia koristeita.

Ystäväperhe tuli kylään perjantaina ja heidän kanssaan aloitettiin juhlallisuudet herkuttelun merkeissä. Illalla meidän lapset sitten pukeutuivat vielä omiin asuihinsa ja katseltiin yhdessä Netflixiltä ”Yön tarinoita”-leffa. Tuossa elokuvassa ikäraja oli 7, mutta pidin sitä loppupuolella aivan riittämättömänä, koska ruudussa pyöri sen näköinen noita, että itseänikin hirvitti. Käskinkin kamalimmissa kohdin meidän kuopusta kääntymään muualle ja sanoin, kun sai taas katsella.

Esikoisen kanssa naurettiin läpi vielä lauantaina ”Scary movie”, kun kuopus oli yökylässä kaverilla.

Kuopuksella oli koulussa naamiaiset, johon ilmestyikin jo astetta raaempia asuja. Siinä, missä eskarissa vielä pyöri prinsessoja ja poliiseja, tanssahteli paikalle tänä vuonna muumioita, noitia, luurankoja ja tämä meidän ”Killer doll”.

Ja hei! Marraskuu aukesi, joten enää muutama viikko joulukuun alkuun!

Oonkin tilannut jo ekan joulukalenterin sekä hankkinut joulusukkaan ekoja yllätyksiä. Glögipurkki odottaa pöydällä viikonloppua, jolloin leivotaan eka erä joulutorttuja. Jouluradio korkattiin heti toissapäivänä ja ”Loistavat naapurit” katseltiin miehen kanssa eilen. (On muuten aivan mahti joululeffa).

Pakastavaa marraskuuta murut 💖

Emppu

You may also like...

Vastaa