elämä matkailu perhe sisustus

Liikuntaa, kahvia, leikkiä ja sisustusta

Treffiperjantai

Tää viikonloppu alkoi jo perjantaiaamusta mitä parhaimmalla tavalla.

Rakastan liikuntaa, joten fyssarilla käynnit on mulle aina tosi mieluisia. Ja mulla on oikeasti maailman paras fyssari. Hän osaa teettää tosi vaihtelevaa ohjelmaa, ottaen tietysti huomioon senhetkisen kunnon. Parhaimpana päivänä on tehty esimerkiksi porrastreeniä ja heikompana sitten jotain muuta. Haastaa olen saanut itseäni ja samalla huomannut pystyvänikin tekemään asioita, joita olen ajatellut, etten koskaan enää voi tehdä. Kuten lattialta nouseminen omin avuin. Ja edes jonkinlainen kyykky.

Jos vielä sattuu olemaan sairauden kannalta sellaisessa vedossa, että jaksaa tehdä kunnolla toistoja, saa joskus palkintona seuraavaksi päiväksi ihanan kivun vatsa- tai pakaralihaksiin. Oon aina tykännyt siitä, että liikunnan tehot huomaa – vaikka sitten muutaman päivän lihasjomona. Siinä tietää tehneensä jotain, mikä on osunut oikeaan kohteeseen.

Perjantaibonuksena mulla oli treffit jumpan jälkeen lapsuudenystävän kanssa. Koitetaan nähdä hänen kanssaan kiireisen arjen keskellä edes silloin tällöin ja päivittää kuulumisia. Tällä kerralla käveltiin ihanan tunnelmallista, puiston ohi kulkevaa rantatietä tutustumiskäynnille kahvilaan, jossa kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt.

Tämä kahvila (Antiikkikahvila ja teehuone Siiri), sijaitsee kauniissa maisemissa järven rannalla, vanhassa omakotitalossa. Alakerrassa on kahvila ja yläkerrassa taidenäyttely (siellä emme ehtineet tällä kerralla edes käymään).

Siirin sisustus on koottu vanhoista huonekaluista. Pöytiä, tuoleja, sohvia, kaappeja, hyllyjä, nojatuoleja yms. Ensitunnelma eteiseen astuessa on, kuin saapuisi mummolaan. Takkinaulakossakin roikkuvat vanhat luistimet, kuin joku olisi vasta ne siihen kotiintullessaan heittänyt ja eteisen pikkupöydällä on antiikkinen puhelin.

Paikanpäällä leivottua tarjottavaa on montaa eri laatua ja gluteenittomia vaihtoehtojakin oli runsain mitoin. Paikan kuuluisat korvapuustit olivat paitsi maukkaita, myös isoja. Suurin piirtein kahvilautasen kokoisia. Kahvi ja tee nautitaan ”perintöposliineista”, jotka nekin ovat taattua mummolakamaa, poiketen piristävästi ravintoloiden ja huoltamoiden peruskupeista.

Me istuttiin herkkuinemme peräkamarissa, kahden hengen pöydässä, jossa oli koristeina käsinkirjottu liina sekä kukkasia. Myöhemmin tuossa huoneessa alkoi joku tyttö soittaa pianoa. Oltiin silloin juuri lähdössä, joten en tiedä soittiko hän pitempäänkin.

Paikka oli kyllä kehunsa ansainnut. Jos kaipaat maistuvaa purtavaa ja vanhanajan tunnelmaa kauniissa miljöössä, käy ihmeessä Siirissä Lempäälässä.

Perjantai-iltana meidän pieni koirapoikakin pääsi kaveritreffeille samalla, kun vein tytön koululle telinevoimisteluun. Mun siskolla on kääpiövillakoira ja ollaan nyt parina perjantaina käyty kimppalenkillä sillä aikaa, kun tyttö on harrastuksessaan. Koirat saa iltalenkkinsä ja niiden omistajat kolme varttia tehokasta jutteluaikaa. Win-win.

Leikkilauantai

Lauantaina päätettiin lähteä extempore käymään Zonesissa, sisähuvipuistossa, joka sijaitsee Ideaparkin yläkerrassa. Siellä huviteltiin kolmisen tuntia kiipeilypaikoissa ja laitteissa sekä pelattiin erilaisia pelejä.
Teidän olis pitänyt nähdä, kun näppäsin tytölle ja mulle tanssipeliin joululaulun ja epähuomiossa tasoksi tosi vaikean. Hypittiin kuin muurahaispesässä, kun koitettiin pysyä vauhdissa mukana. Seuraavalla kierroksella osasin valita sitten sen helpon.
Keilaaminen oli tosi hauskaa, samoin hohtominigolf. Miesväki kävi lasersodassa, jonne me ei harmiksemme tytön kanssa enää ehditty, kun piti lähteä viemään päivää jo seuraavaan paikkaan.

Käytiin syömässä Zonesia vastapäätä Beef King Steakhousessa. Samassa paikassa on pizzaravintola Bella Roma ja sisustus oli sen mukaista. Aivan mahtava ”kivinen” polku vie kassoille. Ympärillä on paljon patsaita ja kreikkalaistyylisiä pylväitä. Me istuttiin pihveillä ja pizzalla ihanassa huvimajassa kaiken keskellä. Tämäkin oli kiva ruokapaikka, käydään varmasti toistekin.

Sisustussunnuntai

Sunnuntai meidän piti viettää ihan kotioloissa, mutta parin sisustukseen liittyväisen ajatuksen myötä suunnattiin kuitenkin Ikeaan. Ja saatiin samalla siellä lihapullatkin, joten näin laiskemman ruoanlaittajan kannalta hyvä päätös niiltäkin osin.

Lasisia kahvikuppeja olen etsinytkin jo jonkun aikaa.

Löysin kerran Ikeasta kahvilautasia, joissa oli aivan ihastuttava antiikkisen näköinen mustavalkoinen kellotaulu. Lautanen näytti siltä, kuin olisi hypännyt hyllylle suoraan Liisan Ihmemaasta. Ostin niitä tusinan ja onneksi ostin, kun en ole niitä sen jälkeen nähnyt enää missään.

Samalla ajatuksella hankin tällä kerralla lasisia kahvikuppeja, joita en ole onnistunut löytämään vielä mistään muualta. Teekuppeja on kyllä lasista, mutta kahvitarjoiluun ne ovat aivan liian suuria.
Ikeassa oli kivan näköisiä ja kivan kokoisia, joten hankin niitä kerralla kahdeksan. Samoin juomalaseja tuli ostettua lisää, sillä meillä on vain muutama, joissa on kaikissa muumikuvitus.

Työpaikan leikkinurkkaan koitettiin etsiä myös mattoa tai kahta pehmusteeksi pienille leikkijöille. Pari vaihtoehtoa löydettiinkin, mutta pitää vielä varmistaa niiden oikea mitoitus.

Oon koittanut pitää meidän aseman leikkinurkan lapsille monipuolisena ja sellaisena, että se tarjoaisi mieleistä tekemistä pidemmäksikin aikaa. Että vanhemmatkin ehtisivät syödä rauhassa.
Tämä ajatus lähti niistä vuosista, kun meidän lapset olivat pieniä ja ärsyynnyin matkoilla ollessamme usein huoltoasemien leikkipaikkojen tasoon. Likaisiin, tahmeisiin ja rikkinäisiin leluihin.
Useimmissa paikoissa oli vain leikkiauto tai kaksi ja palapeli, josta puuttui puolet palasista. Tai piirtämispeli, joka oli useimmiten epäkunnossa.

Vien lähtökohtaisesti meidän lasten kaikki vanhat, käyttökelpoiset lelut asemalle. Ainoa kriteeri on, että ne pitää pystyä pesemään.
Siellä on ainakin Duploja ja niistä tehtävä junarata junineen. Leikkitalo asukkaineen. Isoja dinosauruksia, leikkiautoja sekä vauvaleluja erikseen. Kaikenlaisia hahmoja. Viimeisin hankinta nurkkaukseen oli meidän pojan vanha Flexi Trax-rata autoineen. Toivottavasti se on edelleen hyvässä hapessa.

Haluaisin saada vielä hankittua sinne pienen seinähyllyn kirjoille, joita voisi halutessaan lukea. Myös legoalusta seinälle pikkulegoja varten on ollut suunnitelmissa. Sekä uusi parkkitalo. Ja muutama taulu koristukseksi sekä hiukan uutta maalia pallomeren sivuseiniin.

Huomaa, että kevät on tulossa.
Tulppaanikimppu pöydällä on siitä mulle ensi merkki ja muutaman päivän kuluttua sitä siirrytään jo helmikuuhun.
Sisustusvimma yltyy tuttuun keväiseen tapaan. Löysin Ikeasta uuden tapettimallinkin meidän olohuoneeseen. Huonekalujärjestystä me vaihdettiin jo torstaina.
Kohta tämä sama intoilu siirtyy ulkotiloihin. Koska ei tuolla edes näytä talvelta, niin väkisinkin tässä alkaa jo hiipiä kevät rintaan.

Pirteää alkavaa viikkoa teille,
Emppu

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

Vastaa