elämä

Joulutoiveita

Meidän talon pukki näyttää siirtyneen digikaudelle. Ennen lapset jättivät huolella kirjoitetut, överikoristellut kirjeensä tontun sukkaan, josta ne yön aikana mystisesti hävisivät. Tänä vuonna esikoinen kilautti muutaman kuvaliitteen omista toiveistaan wappiin. Kuopus kyllä väkersi kirjeen, mutta toi sen mulle ja unohti laittaa sitä mihinkään ”postitettavaksi”. Eikä tuosta kirjeestä ole ollut sen koommin puhetta. Tyttö lienee unohtanut koko asian.

No minkä perään meidän jälkikasvu sitten tänä aattona haikailee?

Seiskalla oleva esikoinen kerää legojuttuja. On kerännyt jo viisivuotiaasta lähtien. Hän saa harvinaisempia malleja usein synttäripäivänä, mutta toisinaan myös joululahjaksi.

Tänä vuonna hän toivoi:

🎄 cd-levyn

🎄 Lego maailmankartan, jonka hän voi kokoamisen jälkeen laittaa seinälleen, sekä

🎄 jouluaiheisen legopaketin.

Nämä palikkaostokset olen suorittanut aina lego.comin kautta. Tilaaminen sieltä on helppoa ja toimituskin suhteellisen nopeaa. Ja ainakin tänä vuonna kaupanpäälle sai Saiturin joulu-aiheisen legopaketin, joka on kunnianosoitus Charles Dickensille. (Muistatte varmaan, kuinka hassuna tuohon kyseiseen joulusatuun olenkaan, joten tämä kylkiäinen päätyy mun kasaamana koristamaan olohuoneen vitriinikaappia. Sori lapset).

Toista luokkaa käyvän kuopuksen kirjeessä oli päätoiveena Harry Potter-sarjan Hedvig-pöllö, joka on interaktiivinen. (Niitäkin on muuten legomallisina myynnissä. Olin vähällä tyriä kunnolla ja hankkia sellaisen).

Tyttö toivoi myös meikkipäätä sekä koiran näköistä ”Happy Snappers”-makuupussia. Tytär on innokas retkeilijä ja raahaa aina kesäisin pihalle kaikki meidän viltit sekä osan vanhoista koristetyynyistä. Siellä ne saavat toimia leiripaikkana, jossa luetaan ja syödään eväitä. Yleensä leiri unohtuu paikoilleen moneksi päiväksi ja lopulta me mieheni kanssa kerätään pois kasa yösateessa kastuneita, läpimärkiä peittoja. Mutta tästä tiedän, että näin suloisesta makuupussista on hänen leikkihetkiinsä iloa pitkäksi, pitkäksi aikaa.

Suurimman osan tämän vuoden lahjaostoksista olen jo tehnyt. Netin kautta. Uskaltauduin jopa ekan kerran tilaamaan Amazonilta yhden lasten laukun. Saa nähdä kuinka nopeaa toimitus tähän maailmanaikaan sieltä on. Lupaus oli ainakin 19.12. mennessä.

Ja eilen tein tilausta työn merkeissä Fazer Storesta. Jouluboksi, jossa olisi ollut kaikkea ihanaa joulunmakuista herkkua, oli loppuunmyyty, joten päädyin keräämään haluamani tuotteet yksittäismyynnistä. Ne on helppo siitä koota lahjakasseihin ja laittaa mukaan vielä glögipullo kortteineen.

Muutamaan paikkaan me leivotaan lasten kanssa minikokoiset maustekakut sekä pipareita ja pakataan ne sellofaaniin. Oon tällaisten syötävien lahjojen ylin ystävä, joten tykkään antaa niitä myös itse.

Tällaista tällä kerralla. Ihanaa, pakkasenpuremaa tiistaita teille murut!

Halaten, Emppu

IG sydanmuruja

You may also like...

Vastaa