matkailu

Iki-ihana Legoland

Päästiin viime kesänä vihdoin tänne legopalikoiden asuttamaan upeaan maailmaan.
Reissua Legolandiin suunniteltiin useampana vuonna. Haluttiin odottaa sitä, että lapset olisivat sen verran ”sopivan” ikäisiä, että kummallekin jäisi matkasta jotain käteen. Yhdeksän- ja neljävuotias jaksoivat kierrellä hyvin, olivat kiinnostuneita kaikesta ja pienempikin pääsi melkein kaikkiin huvipuistolaitteisiin.

Kaiken säätämisen minimoimiseksi valitsimme Matkavekan pakettimatkan. Lähtöpäivä oli lauantai ja paluu seuraavana tiistaina. Pakettimatkan hinta sisälsi meno-paluulennot, hotellihuoneen aamiaisineen, bussikuljetukset kentän ja hotellin välillä Tanskassa ja sisäänpääsyn Legopuistoon. Lisäksi tähän, halusimme ostaa vielä yhden päivän käynnin Givskud Zoo-eläinpuistoon.

Matka meni kaikin puolin mainiosti ja järjestelyt ja kuljetukset pelasivat sovitusti ajallaan.
Lento Tanskaan lähti aamulla klo 8.00, joten lentokentällä piti olla viimeistään puoli seitsemältä. Yövyimme edeltävän yön kentän läheisessä Hotelli Hiltonissa, jossa tarjoillaan myös aikaista aamupalaa, alkaen kello 3.30. Sivumennen sanoen, siinä oli kyllä ihan oikeasti tunnelmaa… Hiukan unesta vielä tokkurassa, aamulla kello viisi, syötiin neljän muun ihmisen kanssa aamupalaa ihanan hiljaisen musiikin soidessa taustalla. Ja aurinkokin vielä nousi niihin aikoihin : )

Lähtöselvitysviidakon jälkeen sinivalkeille siiville ja parin tunnin lennon jälkeen bussilla
Hotel Legolandiin. Kello oli tuolloin puoli yksitoista eli ruokaa teki jo mieli aikaisen aamiaisen jälkeen. Hotellin aamupala-aika oli kuitenkin juuri loppumassa eikä siellä ollut mitään kahvilaa tms., josta olisi saanut jotain evästä itselleen. Legopuisto aukeaisi yhdeltätoista ja respasta sanottiin, että siellä on sitten monia ravintoloita ja kahviloita.

Suuntasimme siis puistoon heti, kun se aukesi. Samaan aikaan repesi taivas kunnolla ja ensimmäiset hetket etsittiin ruoan sijaan sateensuojaa jostain. Seuraavaksi selvisi, että paikassa oli sillä hetkellä auki yksi ainoa kahvila, missä myytiin pelkkiä makeita leivoksia. Kaikki muut paikat aukeaisivat kahdeltatoista tai yhdeltä. Siellä me sitten istuttiin terassilla, katseltiin sateesta valuvia rännejä ja jyrsittiin neljään pekkaan kaksi suklaamuffinssia. Sillä hetkellä ajatukset oli aika painokelvottomia.
Mutta niinhän sitä sanotaan, että alku aina hankalaa – siitä eteenpäin kaikki sujuikin aivan fantastisesti : )

Legopuistossa on nähtävää vaikka kuinka paljon. Rakennelmat ovat laimeasti ilmaistuna huikeita ja yhtä sanoinkuvaamaton on ympäristö, joka on hoidettu todella huolella. Meidän hotellihuoneesta näki suoraan puistoon ja joka aamu ennen avaamisaikaa ulkona kulki useita puistonhoitajia, jotka huolsivat paikkoja, kastelivat istutuksia ja repivät rikkaruohoja. Kaikkialla oli todella siistiä muutenkin.

Puistossa on erilaisia teemoja. Oli esimerkiksi Duplomaa, Jäämaa, Atlantis, Ninjagomaa, Kummitustalo, Villilänsi ja Kuninkaanlinna. Näihin osioihin on upeasti saatu tunnelmaa erilaisilla legorakennelmilla, teemaan sopivalla musiikilla, rekvisiitalla ja hahmoilla. Puiston kadut ja siirtymät teemasta toiseen on tehty mielikuvituksella, huolella ja kauniisti.

Jokaisessa puiston teemaosassa oli yksi tai useampia huvipuistolaitteita. Kaikille oli jotakin. Eniten taisi olla vuoristoratoja ja muunlaisia ajeluita, mutta myös pienimmät oli huomioitu.
Olimme reissussa heti kesäkuun alkupuolella, joten ihan paras sesonki ei ollut, mutta jonottamaan joutui jonkinverran silti. Suosituimpiin laitteisiin ainakin vartin verran, myöhemmin päivällä pidempään.

Ravintoloita, jätskipaikkoja ja kahviloita oli alueella mukavasti. Puhumattakaan kaikenlaisista kutsuvista pikkushopeista ja hotellin vieressä sijaitsevasta mahtavasta Legokaupasta. Näissä oli jos minkälaista Lego-sarjoihin liittyväistä tavaraa ja paljon muutakin.

Givskud Zoo-eläinpuisto

Kaksi päivää me kierrettiin Legopuistoa ja näkemistä ja kokemista riitti koko ajaksi. Lasten nukkumaanmenoaikaan ei tarvinnut tällaisen iltavirkunkaan unta hakea. Kävelyn ja touhuntäyteiset päivät vei kyllä mehut niin täysin : )

Paluulento lähti Tanskasta tiistaina illalla klo 21.00. Sen päivän ajankuluksi ja seikkailuksi oltiin varattu eläinpuistokierros, jonne bussi lähti hotellilta aamulla yhdeksän maissa. Herätys oli aikaisin, sillä aamiaisella piti ehtiä käydä ja tavarat pakata sekä huone luovuttaa ennen bussiin nousua. Laukut otettiin jo valmiiksi linja-autoon mukaan, sillä eläinpuistosta lähdettäisiin suoraan lentokentälle.

Bussimatka kesti hiukan yli tunnin, sillä kierrettiin hakemassa porukkaa kierrokselle useammasta eri majoituspaikasta.

Paikanpäällä Givskud Zoossa, käytiin kierros enimmäkseen bussilla. Muutamissa paikoissa pysähdyttiin ja saimme kävellä ympäriinsä katselemassa lähistöllä asuvia eläimiä.
Paikoin aitauksilla oli eläintenhoitajia, jolloin sai esimerkiksi syöttää kameleille porkkanoita. Siellä olikin pitkä jono sekä syöttäjiä, että syötettäviä : )

Kävellen kierrettävällä alueella eläimet oli eristetty sähkölangalla, vesielementeillä tai erilaisilla aidoilla ja kaivannoilla omille alueilleen. Bussilla matkattiin läpi alue, jossa eläimet saivat kuljeksia vapaasti. Siellä asuivat sulassa sovussa mm. kirahvi, seepra ja biisoni.
Sitten aukesivat sähköovet, jotka erottivat leijonien valtakunnan kaikista muista. Olo oli kuin Jurassic Parkissa, kun ovet sulkeutuivat kiinni bussin takana. Sitä oikein odotti, että kohta raivoisa lauma leijonia syöksyy jostain puun takaa kiinni linja-auton kylkeen… Helteinen päivä piti kuitenkin koko lauman paikallaan makaamassa – päät vain hiukan uteliaina nousivat ajaessamme niiden ohi.

Kierroksen jälkeen meille jäi vielä kolmisen tuntia omaa aikaa kiertää puistoa ennen lentokentälle lähtöä. Melkein koko bussilastillinen suuntasi lähimmälle ruokapaikalle, jonka vieressä oli suuri leikkipuisto. Siellä oli myös iso aitaus, jossa oli pienen pieniä leikkisiä kilejä äiteineen. Aitaukseen sai mennä niitä silittelemään.

Givskud Zoossa oli myös dinosauruspuisto. Leveä polku (jota pääsee hyvin myös rattaiden kanssa) vei metsän läpi ja polun varrella oli erilaisia dinoja milloin missäkin pusikossa. Saurusten kohdalla oli aina tietotaulu kyseisestä dinosta.

Kaikki kiva loppuu kuitenkin aikanaan.
Lähempänä puoltayötä meidän väsynyt, mutta tyytyväinen porukka saapui Helsinki-Vantaalle. Reissu oli juuri sopivan pituinen kaikkeen siihen, mitä haluttiinkin ehtiä tekemään ja näkemään. Lennot olivat sopivan lyhyitä ja aikaeroakin oli vain tunti. Legoland oli ikimuistoinen elämys myös aikuiselle.

You may also like...

Vastaa