sisustus

Ihana kuvatapetti

Juttelin täällä jo aiemmin valokuvatapetin hankkimisesta. Meillä kun on jo kymmenen vuotta ollut olohuoneessa ongelmaseinä, jolle en ole halunnut laittaa tauluja tai valokuvia, koska vaihtelen aika usein huonekalujen järjestystä ja se vaikuttaa myös seinillä oleviin juttuihin. Muutama naulanreikä siellä täällä ei haittaa, mutta useammalla huonemuutoksella seinä on äkkiä liiaksi rei’itetty.   

Useimmiten tuolla seinällä on vitriini ja telkkaritaso, toisinaan kulmasohva. Yksiväristä seinää vasten pelkkä sohva näytti kuitenkin aina niin haljulta, joten mietin suuren kuvan tuovan siihen sopivan ratkaisun, olisi kalustejärjestys sitten mikä tahansa. 

Eilen mieheni sitten taputteli valokuvatapetin vuodat paikoilleen ja ollaan lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä. Rakastan tuota kuvaa ja värejä niin paljon, että seinää tulee ihailtua silmät sumeina joka kerta, kun sen ohi kävelee. 

Mistä hankittu?

Tilasin tapetin netistä Photowallilta. Kuvavaihtoehtoja oli niin paljon, että niiden äärellä tuli vietettyä valitsemassa tunti jos toinenkin. Onneksi tiedossa oli jo väri, joka helpotti hiukan valintaa.

Olin aluksi etsimässä jotain ihan oikeaa valokuvaa. Metsäpolkua tai muuta luontomaisemaa. Eksyin kuitenkin jossain kohtaa ”Kukat & Kasvit”-kategoriaan, jonne menetin sydämeni. Sen jälkeen en muita osioita katsellutkaan.  

Tilaaminen oli helppoa. 

1. Valitsin kuvan

2. Kerroin tapetin koon. (Kokoon lisättiin kuudesta kymmeneen senttiä extraa marginaaleiksi.)

3. Rajasin edelläolevien mittojen mukaan kuvasta osan, jonka halusin.

4. Valitsin tapettilaadun. Vaihtoehtoina ovat Vakio ja Premium. Valitsin itse Premiumin, sillä siinä on mattapinta ja tapetin sanottiin kestävän hyvin naarmuuntumista.

5. Siirryin kassalle maksamaan.

Tapetti saapui muutamassa arkipäivässä. Laatikossa oli mukana tapetointiohje sekä liimajauhepussi, jonka sisältö sekoitetaan veteen.

Alkutilanne
Tämän väristä tapettia oli ennen ”lintuseinälläkin”. (Älkää välittäkö sotkusta.
Lapset innostuivat askartelemaan keskellä käytävää vanhan tapetin jämistä). 
Siinä se nyt on. Just love it!
Ollaan jouduttu solmimaan kiinni kaikki lattiaan saakka olevat verhot koiranpennun
siisteysopetuksen ajaksi. Kun matot hävisivät lattioilta, hän kävi innoissaan pissalla verhojen reunuksilla. Eipä ne tassut luista tietysti siinäkään. 

Olen aina suhtautunut vähän epäillen suuriin kuviin seinällä. Miettinyt niiden olevan liian hallitsevia ja haastavia sulauttaa muuhun sisustukseen. Nyt voin korkeintaan harmitella sitä, että havahduin näin myöhään kuvatapettien mahtavuuteen. Koko olohuoneen tunnelma nimittäin muuttui näiden lintusten myötä aivan täysin. On ihan hämmästyttävää, kuinka kuvallinen tapetti voikaan tuoda niin paljon lisää kodikkuutta ja ryhtiä koko tilaan. Tuntuu, että huoneella on nyt raamit.

Ihanaa syyskuuta muruset : )

Emppu

You may also like...

Vastaa