matkailu

Disneyland Pariisi 2/2 – Walt Disney Studios

Edellinen osa käsitteli Disneylandin puolta ja kaikenlaisia käytännön asioita meidän matkanjärjestelystä ja kohteesta itsestään. Mainitsinkin jo silloin, että alue on jaettu kolmeen eri pääkohteeseen; Disneylandiin, Walt Disney Studioihin ja Disney Villageen.
Disney Village on kauppojen ja ruokapaikkojen keskittymä. Laitteita siellä ei ole.
Se sijaitsee Disneylandin ja Disney Studioiden välissä, noin 5-10 minuutin kävelymatkan päässä kummastakin. Täältä löytyy mm. monen shoppailijan unelma, toooooodella suuri Disney Store, jossa on sitten vaikka mitä ihanaa – asusteita, kirjoja, kyniä, legoja, leluja, vaatteita ja ja ja… ihan kaikkea!
Tämä postaus kuitenkin keskittyy leffafanin toivepaikkaan. Paikkaan, jossa pääsee kulissien taakse ja saa nähdä, kuinka näitä rakastettuja elokuvia tehdään. Walt Disney Studioille – on y va!
Pääportit

Varsinaiselle puistoalueelle kävellään suuren studion läpi, jonka käytävä on kuin katu suoraan Hollywoodista. Paljon valoja, vanhanaikaisia mainoksia ja julisteita, ravintoloita, kahviloita sekä Disney-tuotekauppoja.
Täällä lähes jokaisella vastaantulijalla oli Minni Hiiren korvat päässään. Niissäkään ei ollut tyydytty pelkästään originaaliin versioon, vaan niitä oli myynnissä useita erilaisia. Hauskimmat olivat mielestäni morsiushunnulla koristellut. Itse hommasin glitterkorvat ; )

Ammatin puolesta tulee aina kuvattua huoltsikoita, vaikkei tämä oikea olekaan : )
Tämän aseman sisällä oli suuri Disney-tuotekauppa.

Näiden rakennusten eteen saavutaan, kun tullaan studiolta ulos. Ympärille on rakennettu valtaisa elokuvakaupunki, joka on ensinäkemältä aivan aidon näköinen, mutta katua eteenpäin kulkiessa talojen taustat paljastuvat isoiksi telineiksi.

Jo tähän kohtaan kantautui mahtava jylinä, joka tuli läheisestä Marvelin kulmauksesta. Siellä oli käynnissä lavalla näytös Supersankareiden taistelusta pahiksia vastaan.

Pääkadun rakennukset takaa
Tämäkin Hollywood-kukkula oli oikeasti paperinen suuri juliste, jonka edessä oli tuo tummempi metsäalue luomassa todellisempaa kolmiulotteisuuden tunnetta.

Ajelu kuvauspaikoille ja takaisin oli ihan must juttu käydä. Jonotusaika oli kohtuullinen, sillä Disneylandin tapaan henkilökuntaa oli paljon ja ihmisten vaihtamiset juniin sujuivat ohjatusti ja tehokkaasti.
Ajelu kesti parisenkymmentä minuuttia. Mukana oli opas, mutta selostus ympärillä tapahtuvasta ja tulevista jutuista tuli screeneiltä sekä ranskaksi, että englanniksi. Matkan varrella nähtiin elokuvalavasteita ja oikeissa elokuvissa (mm. Pearl Harbor) käytettyä rekvisiittaa.

Ajelun antoisin ja mieleenpainuvin kohta oli kuvauspaikka, jossa esiteltiin tehosteiden tekemistä. Siellä nähtiin kuinka saadaan sekunneissa aikaiseksi rankkasade sekä tulipalot. Maanjäristys vavisutti kunnolla junaa, jossa istuttiin ja lopuksi valtavat vesimassat vuorilta vyöryivät kohti meitä. Tulivat ihan lähelle, mutta kukaan ei tainnut kastua. Ainakaan pahasti.

Lopuksi meitä kierrätettiin muilla kuvauspaikoilla kaupungin kaduilla ja saatiin nähdä aika valikoima leffoissa näkyviä autojakin. Tutuimmat olivat Cruella DeVilin Dalmatialaiskaara sekä keltaiset taksit.

Pearl Harborin kuvausrekvisiittaa
Näissä maisemissa näytettiin, kuinka tehosteita luodaan

Rottatouille-elokuva oli saanut paljon näkyvyyttä kauniilla aukiolla. Sille oli omistettu oma laiteajelu sekä ravintola. Lisäksi aukion keskellä oli elokuvan tähden Remy-rotan patsailla koristeltu upea suihkulähde.
Täällä olivat myös ehkä siisteimmät asiakasvessat, jotka olen tällaisissa massaturismipaikoissa koskaan nähnyt. Ja tässä yhteydessä voisi myös mainita, että koko Disneylandin ja Studioiden siisteystaso oli valtavan hyvä. Roskiksia oli ihan joka puolella ja ympäristöä siivottiin jatkuvasti.

Istuessamme jätskillä ja kahvilla puistonpenkillä, alettiin katsella, kun porukkaa alkoi yhtäkkiä kasaantua kahteen paikkaan lähistölle.
Oltiin satuttu parkkeeraamaan Toon Townin eteen ja siellä oli juuri alkamassa tapaamiset Woodyn ja Mikki Hiiren kanssa. Tapaamisten aikana valokuvaaja ottaa kuvan sinusta hahmon kanssa. Voit käydä sitten jossain lähistön kaupassa valitsemassa tietokoneen näytöltä mieleisesi kuvan ja ostaa sen itsellesi. Hintatasosta mulla ei valitettavasti ole tietoa, koska ei itse käyty näissä tapaamisissa.

Toy Storyn kulmauksessa sai käydä kokemassa, miltä tuntuisi olla itse lelun kokoinen. Siellä kaikki hahmot, lelut, palikat ja valot olivat todella suuria.

Studioilla oli myös moottorinurkkaus, jossa oli kaksi laitetta liittyen autoajeluihin. Tällä alueella oli myös käynnissä Spidermanin tapaaminen, johon oli ehkä pisin jono, jonka koko aikana olin nähnyt missään. Ihmiset kuvattiin hänen kanssaan elokuvamaisessa ympäristössä, keltaisen taksin edustalla.

”Kohti ääretöntä ja sen yli” – Buzz Lightyear ja Toy Story
Monsterit-elokuvan kulmauksesta
Marvelin sankareilla oli myös oma aukio

Ja Studioiden edessä käsi kädessä itseoikeutetusti he, joista kaikki tämä on saanut alkunsa.
Walt Disney ja Mikki Hiiri.
Tämä tarina osoittaa hienosti sen, kuinka jostain pienestä voi joskus tulla todella suurta. En usko, että Disney itsekään osasi ikinä edes unelmoida imperiumista, jonka pieni mustavalkoinen hiiri höyrylaivassaan vuonna 1929 saikaan alulle.

Walt Disney ja Mikki Hiiri

Reissu oli kaikkineen mahtava ja ikimuistoinen. Pientä omaa jalkahaaveriani lukuunottamatta. Mutta tulipa todettua sekin, että ranskalainen lääkäri on kohtelias, nopea ja tehokas. Ja ranskalaiset lääkkeet on ihan ihmeellisen nimisiä ja näköisiä, mutta auttoivat kyllä nopeasti.

Kuvassa vielä meidän kuusivuotiaan matkalaukku. Tietty teeman mukaan ; ) Isomman lapsen laukussa oli hänen lempparihahmonsa Aku Ankka.

Ja menee sitten kieliopillisesti metsään tai ei niin:
Merci beaucoup Disneyland et au revoir <3

Halauksin, Emppu

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

Vastaa