elämä juhlat

Ankkalinnasynttärit kesän päätteeksi

Pii-paa-puu, nyt on elokuu!
Meidän perheen elokuut alkaa poikkeuksetta esikoisen synttärijuhlalla.
Tänä vuonna meidän innokkaalle Aku Ankkojen lukijalle tuli täyteen 11-vuotta. Synttäreilleen hän toivoi Ankkalinnateemaa ja siitä ajatuksesta sitten lähdettiin ideoimaan yhdessä kaikenlaisia mahdollisia kutsukortteja.
Rahasäiliöön lopulta päädyttiin ja Sinellistä käytiin hakemassa nippu erivärisiä kartonkeja toteutukseen. Kutsun kirjoitin nostettavaan kupoliin, säiliön sisään.

Koristeita hankin tällä kertaa kolmesta eri kohteesta, sillä Ankkalinnatavaraa oli tarjolla uskomattoman nihkeästi. Jos haluaa siis jotain muuta, kuin Mikki Hiiren Kerhotalo-juttuja, sillä niitä on joka puolella.

Tilasin osan Synttärikuninkaasta, osan Juhlakaupasta ja osan Ullan Unelmasta. Ripustukseen viirinauhan, ilmapalloja ja viuhkakoristeita, väreinä musta ja punainen. Servetit, pillit ja mukit oli kuvitettu ihan mahtavilla, uusvanhoilla Mikki-hahmoilla. Niiden värit olivat musta-valkoiset.

Meillä on ennestään Disney-patsaita, joita sirottelin tarjoilupöytiin sinne tänne. Hahmojen jalkoihin heittelin vihreitä ja keltaisia koristetimantteja, jotka esittivät ikäänkuin seteleitä ja kultakolikoita.

Roope Ankan säiliökukkula on tunnetusti täynnä varoitustauluja, joilla hätistellään kauemmas Milla Magiaa, Karhukoplaa ynnä muita konnia.
Me tehtiin etupihalle tauluista omia versioita kuusi kappaletta. Tavoittelin tosi itse tehdyn näköistä tunnelmaa, koska Roopehan ei ikinä osta oikein mitään, vaan kierrättää ja tekee paljon itse. Pahvi ja puukepit ajoivat asiansa tässä oikein mainiosti.

Tarkoitus oli tehdä vielä ulko-oveen rahasäiliön merkit, mutta aikapula iski kesken kaiken : )

Etuterassilla oli pieni pajukärry puolillaan kaikenlaisia korvia. Siitä sai halutessaan ottaa rekvisiittaa lainaksi sisään tullessaan. Juhlissa oli kivan lapsenmielistä porukkaa ja korvia oli useammalla. Tuli samalla kiva takauma alkukesän Disneyland-reissuun, kun kahvipöydässä istui useita Mikkejä ja Minnejä.

Pakollinen peiliselfie : )
Ei taideta olla ainoa perhe, jonka juhla-ja lomakuvissa äiti loistaa useimmiten  poissaolollaan. Loistaa siksi, että on yleensä aina kameran takana kuvaavana osapuolena.

Nää herkkubiilit löytyi Ullan Unelmasta. Takakontti on tarkoitettu ranskalaisille ja nuo suklaapatukat oli hiukan liian raskasta lastia pahvirenkaille, mutta hyvin silti kestivät autot koossa renkaat vähän lysyssäkin.
Auton keskiosaan laitoin pohjalle pakasterasian, ja sen täyteen karkkia.

Pienet pinkit metalliämpärit löytyi Juhlakaupasta. Ne on hyviä myös jatkokäyttöön lastenhuoneeseen, pikkutavaroiden säilytykseen.

Kakusta piti alkujaan tulla sokerimassalla päällystetty rahasäiliö. No, kerrankos sitä joku menee vähän vinoon suunnitellusta. Pieleen lähti jo kakun koko ja seuraavaksi massa repesi erittäin lahjakkaasti kakun päällesiirtovaiheessa. Sitten vielä suttasin sinisen massan mustalla niin perinpohjin, että alkoi olla itku ja nauru aika lähellä toisiaan.
Siinä sitten kakun raunioilla mietin ja mietin, miten hitossa saan repaleisen kasan pelastettua jotenkin. Massa veks, yöunet väliin ja aamulla uudelleen toimeen.

Päätin tehdä edes etäisesti setelinippua muistuttavan, vihreäksi värjätyllä kermalla koristellun version. Vielä rahasäiliön kukkulalle tarkoitettuja ruusuja ja syötäviä timantteja päälle ja valmista tuli!

Oli kivat juhlat ja ihania, nauravaisia vieraita. Tuli muutamassa tunnissa taas naurun myötä monta vuotta lisää.

Tällä mielellä on hyvä siirtyä ensimmäiseen kouluviikkoon. Silti tällainen ainainen stressaaja, kun olen, pyörii vatsanpohjassa vähän perhosia, kun jännittää, miten kaikki lähtee sujumaan.

Huomenna aamulla on kuusivuotiaan viimeinen neuvolatarkastus, sitten ei meidän perheessä olekaan enää ketään neukkaikäistä.

Halauksin, Emppu

FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

Vastaa