elämä

Sanon nyt suoraan.

Ottakaa se koronarokotus. Tai perustelkaa hemmetissä kantanne siitä, miksi ette ota. Se on jo kuultu (ja pakko hyväksyäkin), että rokotteesta tiedetään varsin vähän. Sitä asiaa kukaan ei voi edistää.

Tiesin, että ns. vapauden päivästä (kun rajoitukset purettiin) kaksi viikkoa eteenpäin, tulee totuus lämähtämään silmille. Nyt tuosta taitaa olla aikalailla sen verran ja tänään uutisoitiin jo 1310 uutta koronatartuntaa. Näin. Saatiinhan me se taas uudelleen liikkeelle. Hyvä me!

Ihmettelin suuresti hallituksen päätöstä poistaa rajoitukset tällaisessa tilanteessa, jossa rokotustahti hiipuu koko ajan. Tietäähän sen, että se sama rokottamaton porukka hilluu nyt tuolla vaan vielä vähän vastuuttomammin. Ilman maskia ja turvavälejä.

Rokotusvastaiset ihmiset eivät usko rokotteen tuomaan suojaan, eivätkä kaikki anna edes nuortensa rokotusta ottaa. Mitä, jos lapsesi kuitenkin sairastuu? Vakavasti? Kun koskaan ei voi tietää. Tai jos sairastut itse? Pyydät teholla koronarokotusta, mutta siellä se on jo liian myöhäistä. Koronakuolema on varsin yksinäinen, koska kukaan läheisesi ei pääse luoksesi. Ja kuinka monta turhaa kuolemaa näillä rokotteilla pystyttäisiinkään estämään.

Koronapassi on hyvä juttu. Se olisi saanut monen alan kannalta tulla jo paljon aiemmin. Mutta muistaakseni alkuun pelättiin sitä, että se eriarvoistaa kansalaisia. Ensin saattoi ollakin niin, kun porukkaa rokotettiin ikäjärjestyksessä. Nyt, kun rokote on ilmaiseksi kenen tahansa saatavilla, ei voida puhua enää minkäänlaisesta luokkajaosta. Pelkästään välinpitämättömyydestä.

Tuttuni ilmaisi asian vallan ytimekkäästi. Hän sanoi, että me (monien muiden lailla), olemme suojanneet yhteiskuntaa nyt yli vuoden pysymällä etätöissä ja rajoittamalla rankalla kädellä menojamme. Ottaneet koko rokotussarjan. Nyt on rokottamattomien vuoro suojata rokotettuja sekä pieniä (rokottamattomia) lapsia ja pysyä poissa ravintoloista, elokuvista, kylpylöistä, ostoskeskuksista jne. Käyttää maskia joka paikassa, pysyä kaukana väkijoukoista, olla matkustelematta ja jäädä muutenkin kotiin.

Lehdissä on toisteltu useaan otteeseen, että tällä hetkellä tämä on rokottamattomien epidemia. Hoitohenkilöstön jaksaminen alkaa tulla vastaan. Tilanteeseen on yksi lääke, joka auttaa koko kansan tästä suosta.

Rokote.

Kun saadaan kunnon rokotekattavuus, sillä säästetään ihmishenkiä. Sillä autetaan avaamaan yhteiskuntaa nopeammin. Ja päästään takaisin siihen entiseen ”normaaliin”.

Tämä on tilanne, jossa ei voi olla vapaamatkustajia. Jokaisen on kannettava vastuunsa. Ja joka sitä ei halua tehdä, jättäytyköön omaehtoiseen eristykseen ja turvatkoon muita sillä tavalla.

Herätellen, Emppu

You may also like...

Vastaa