perhe Yleinen

Pari askarteluvinkkiä lapsille

Teen harvemmin askartelupostauksia, vaikka me paljon lasten kanssa kaikenlaista puuhastellaankin. Nyt löysin kuitenkin pari niin helppoa ja kivaa ideaa Pinterestistä, että ajattelin ne jakaa täälläkin. Jos vaikka viikonlopun aikana jälkikasvu mankuu, ettei ole mitään tekemistä…

Omasta mielestäni kaikkein kivoimmassa askartelussa saa rakentaa, maalata ja koristella. Parhaassa tapauksessa tietenkin niitä kaikkia! Kuten seuraavassa jätskitikuista tehtävässä talossa. 

Tikkutalo

Tähän askarteluun tarvittiin

  • jätskitikkuja (saa isojakin pusseja mm. Sinellistä)
  • askartelumaaleja (itse käytetään Plus Color-merkkisiä)
  • liimaa 
  • koristeeksi esim. nappeja, tarroja, helmiä tai leikattuja juttuja kartongista tai huovasta
Ohjeet ovat yksinkertaiset. Kasaa haluamasi näköinen ”piparkakkutalon” etuseinä, liimaa osat kiinni ja maalaa. Lopuksi koristele. 
Meillä valmiit talot pääsivät lasten huoneitten joulupöydille tonttuoven kaveriksi. Ja jos tekee taloonsa ikkunanpokat, niihin voi laittaa vaikka pienen valokuvankin. 

Joulukuusi

Tässä tarvittiin
  • kartonkia
  • talouspaperirulla (ei välttämätön)
  • sakset
  • liimaa
Toinen lapsista käänsi vihreästä paksummasta kartongista tuutin muodon, jonka leikkasi pohjasta tasaiseksi, jotta kartion sai pöydälle seisomaan. Sen ympärille alettiin lisätä hapsuja. 
Toinen kuusi tehtiin talouspaperirullaan.  
Hapsut saa tekemällä ensin ohuemmasta kartongista taitoksen (jonka yksi sivu on noin 6 cm). Saksilla hapsutetaan taitoksen avoin reuna alusta loppuun. Lisätään ehjään reunaan liimaa ja kiinnitellään sitten näitä kerroksittain runkoon kiinni. Me tehtiin kahdella eri värillä, mutta ihan mahtavia tulee yksivärisistäkin. (Ja voisin kuvitella, kuinka kivan näköisiä tulisi lehtien erivärisistä sivuista tehdyistä puista).
Sitten seuraa vielä puun koristelu. 
Toinen meidän lapsista halusi jättää puun olemaan ihan sellaisenaan. 
Toinen lisäili tähden latvaan, tarroja oksille ja leikkasi kartongista erivärisiä joulupalloja liimattavaksi oksien kärkiin. 
Tähän voisi vielä halutessaan kehitellä jouluköynnöksen vaikka popcornista, hamahelmistä, helmistä tai vaikka putkimakaronista. Mikä vaan on kevyehköä ja mitä saa pujoteltua lankaan. 
Eilen aloiteltiin vielä lumiukko- ja poroviritelmiä vessapaperirullista. Maalattiin ne ja jätettiin kuivumaan. Ehkä tänään jatketaan sitten niillä : )
Ihanaa viikonloppua sulle <3
Halaten, Emppu

You may also like...

Vastaa