elämä

Lahjapulmia

Mitä te viette joulumuistamiseksi kerho- ja tarhaohjaajille tai opettajille?
Kun lapsilla alkoi nämä kerhoilut ja koulumaailma, on tämä ollut jokavuotinen kysymys sekä jouluna, että kesälomien kynnyksellä.

Tiedän, että on ollut paljon lehtijuttuja, joissa opettajilta on itseltään kysytty, mitä he toivoisivat ja pääosin vastaus on ollut, ettei tarvitse tuoda mitään. Ei tarvitse ei, mutta entä jos lapsi haluaa.

Koitan itse keksiä aina jotain kulutettavaa tai syötävää, ettei opejen nurkkiin jäisi näitä ikilahjoja, jotka pyörivät jaloissa vielä eläkepäivilläkin. Yhtenä jouluna ostin tavallisesta poiketen kalastamisesta tykkäävälle opelle pilkkikuvan ja silakanmuotoisia suklaita muutaman pakettiin saaliiksi : ) Muuten mennään yleensä maustekahvipaketilla ja siihen vähän käsintehtyä suklaata kaveriksi. Joskus oon korvannut suklaan jollain kauniilla piparimuotilla tai tuikuilla.

Järkevintä olisi tietysti hankkia joku juttu porukalla – etenkin kevätjuhlien aikaan, mutta jokainen, joka on järkännyt luokan tai joukkueen puolesta jotain, tietää, kuinka suuri homma siinä on ja kuinka hitaasti suurella ihmisryhmällä tehdyt hankinnat syntyvät. Siksi se vaihtoehto ei varmaan houkuttele ketään sen enempää.
Mietintämyssy päässä istuen,
Emppu
FB @kaneliomena76 ja IG @emppu76

You may also like...

2 Comments

 1. Hyvää astianpesuainetta ja hieno tiskiharja (esim. Ruohonjuuresta) – kaikilla on aina jotain mitä täytyy tiskata käsin.

  Jotain ihanaa siivousainetta ja bambuinen tiskirätti.

  Lyhty ja siihen sisälle suklaata.

  Muistikirja/vihko+kynä.

  Saaristolaisleipä.

  Hieno heijastin.

  Käsisaippuaa ja käsirasvaa (noissa hommissa tulee käsiä pestyä).

  Villasukat käsityömyyjäisistä.

  Yhteislahja kahvitauolle (kahvia, teetä, keksejä, kakku tms.) Esim. jos on monta lasta samassa koulussa tai pk:ssa niin sen sijaan, että veisi 6 pikkulahjaa niin saisi aika kivan korin kahvitauolle…

 2. Heissan Ellu!

  Kiitos hyvistä lahjavinkeistä : )
  Tosi kiva idea tuo yhteislahjakin kahvihuoneeseen – iloa muillekin, kuin vain yhdelle opelle.
  Ihanaa joulunalusaikaa ja joulua sinne : )

  Halauksin, Emppu

Vastaa