elämä

Kivaa katsottavaa

Jokakesäisen James Bond-pakkomaratonin lisäksi, olen innostunut kahlaamaan läpi nuoruusajan leffoja sitä mukaa, kun niitä ilmestyy Netflixiin. Tässä vaiheessa heinäkuuta olen nähnyt;

  • Crocodile Dundeen molemmat osat
  • Eddie Murphyn loistavan Prinssille morsian-leffan. (Oon muuten metsästänyt hänen Bumerangi-elokuvaansa vaikka mistä, mutta näyttää siltä, ettei sitä ole edes suomennettu? Arvoisa herra olisi myös kiva saada joskus kokoelmiin).
  • Paluu Tulevaisuuteen ykkösen ja kakkosen. (Netflix hoi, kolmosta odotellessa). Paluu tulevaisuuteen trilogian pääosa Michael J. Fox oli mun lapsuusajan tähtinäyttelijöitä. Tässä samassa yhteydessä on aivan pakko suositella hänen elokuvaansa Menestyksen avain, joka huumoria unohtamatta kertoo nuoren miehen pyrkimisestä työmarkkinoille armottomalla Wall Streetillä.
  • Hamekyttä ykkösen. Martin Lawrence on yksi toimintaleffasuosikkini Will Smithin lisäksi. Lawrence pääosittaa Smithin kanssa myös
  • Bad Boysia, joista toisen katselin männä viikolla.
  • Men In Black ykkösen, jonka katsoin esikoiseni kanssa. Täytyy muuten todeta, että tällaisissa leffoissa, joissa on jatko-osan jatko-osan jatko-osia vaikka kuinka monta, osutaan harvoin oikeaan, kun koko näyttelijäkaarti vaihtuu uuteen. MIB International (neljäs Men In Black) on kuitenkin onnistunut tässä. Pääosissa ovat uudet tyypit ja päämajassa johtajakin vaihtunut, mutta suurimmat raamit ovat sen verran samanlaiset, että leffan osaa sijoittaa jatkumoksi kolmelle edelliselle MIBille. Uusin tulokas oli kelpo räiskintäleffa ja tuttua puujalkahuumoriakin riitti.
  • Tappajahainkin katselin. Syystä tai toisesta, olen lapsesta saakka ollut todella kiinnostunut juuri näistä merenelävistä. Pelkkä Tappajahain leffajuliste, jossa pahaa aavistamaton nainen ui keskellä syvää merta ja alapuolelta on tulossa valtava tappokone hammarivistö näkyvissä, on kylmäävä. Olen katsonut monta haidokkaria ja kyseisellä tavalla hai niissä saaliinsa perään hyökkää. Suoraan alhaalta, täydellä voimalla, niin nopeasti, ettei saalis edes ehdi tajuta mikä siihen iski. Kaiken kaikkiaan pelottava ja myös kunnioitettava eläin.

Retroilun lisäksi voin tässä vinkata muutaman rentouttavan jutun, joita on myös kiva katsella.

Lego ruoanlaitto. Ja näiden katseluun äänet ehdottomasti päälle. Tämä kaikki tekemisen ääni, rapistelu ja paistaminen toimii ASMR-pätkien lailla. Samalla on kiva katsoa, kuinka lego muovautuu tutuksi syömiseksi. Itse katselin ensin yhden, sitten toisen ja vielä yhden… Näihin jää kiinni.

Hanielan pipari- ja kakkukoristelujutut löysin alkujaan Facebookista. Uskokaa tai älkää, katselin niitä toisinaan, kun en yöllä saanut unta ja uutisetkin oli kaluttu jo alusta loppuun. Musta on ihana katsella, kun joku osaa tehdä jotain tosi hyvin. Taidoissa on taikaa. Tässä malliksi yksi pätkä piparkakkujen koristelusta.

croche_inspiracoes nimellä, löytyy Instagramista aivan mahtavia virkkausideoita! Tämän sivuston innoittamana tilasin itsekin ontelokudetta ja virkkuukoukun. (Joskus vielä käytänkin niitä).

Instassa on myös toinen inspiroiva sivusto, joka toimii samalla rentouttavana katselemisena. doesartwork nimen alta löytyy messevä kokoelma kaikenlaista taidetta. Ette osaa kuvitellakaan, kuinka sulattavaa on katsella maalin leviämistä kankaalle, vesiväreillä maalausta tai vaikkapa muotokuvan piirtämistä. Käykää ihmeessä kokeilemassa!

Ja vielä yksi – motivaatiomentori.

Rakastan aforismeja ja mietelauseita. Ne ovat jo sinällään ajatuksia antavia, mutta kauniisiin kuviin yhdistettynä niistä tulee voimauttavia. Toisinaan lause osuu niin oikeaan kohtaan elämässä, että se kolahtaa kunnolla. Kuten kerran, kun monien ongelmien keskellä feediini yhtäkkiä ilmaantui mustassa mullassa seisova valkoinen kukka, jonka yläpuolella luki:

”When you’re in a dark place, you sometimes tend to think, you’ve been buried. Perhaps you’ve been planted. Bloom.

Pysähdyin tämän ajatuksen äärelle pitkäksi aikaa. Se jäi taustalle kaikumaan. Muutin kokeeksi näkökulmaa ja aloin ajatella, josko vastoinkäymiset olikin tarkoitettu siihen kohtaan kasvattamaan. Ehkä en menettänytkään mahdollisuuksia, vaan sain tilaisuuden tehdä toisia valintoja. Valintoja, jotka kuvastavat paremmin minua. Ovat enemmän minua.

Hyvää alkanutta viikkoa sulle <3

Emppu

IG @kaneliomena76

You may also like...

Vastaa